Σε μια χώρα που κανείς δε φταίει, χαλάς την πιάτσα παλικάρι μου




Η λάθος απόφαση του Γιώργου Καλφόγλου στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ έφερε τον βοηθό διαιτητή από τη Θεσπρωτία στο επίκεντρο του πανελλήνιου ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος! Με τα ανάλογα καυστικά, οργισμένα, ειρωνικά σχόλια…

Πράγματι ήταν ένα λάθος που έκρινε την «κούπα» σ’ έναν τελικό ντροπής!

Ντροπής, όχι για όσα έγιναν στο γήπεδο στα 90 λεπτά του αγώνα , αλλά όσο έγιναν έξω απ’ αυτό πριν τη σέντρα και όσα έγιναν στα γραφεία των ΠΑΕ, της ΕΠΟ, του Υπουργείου Αθλητισμού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βόλου, Θεσσαλίας κλπ.

Μια ολόκληρη βδομάδα οι «φίλαθλοι» δεν ήξεραν αν ο τελικός θα γίνει, πότε θα γίνει και που! Το Υπουργείο ανέβαλλε και ξε- ανέβαλλε τον τελικό μετά από… ολονύχτιες συσκέψεις!

Οι δύο ΠΑΕ αποφάσισαν να διαθέσουν τα «μετρημένα» 8500 εισιτήρια τους σε… «οργανωμένους και κατόχους διαρκείας», κακοποιά στοιχεία και χουλιγκάνους στην πλειονότητά τους όπως αποδείχτηκε.

Η ΕΠΟ υπέκυψε στον εκβιασμό των δύο ΠΑΕ και δέχτηκε ως γήπεδο το εκτός λίστας ακατάλληλο Στάδιο του Βόλου, αυτοκόλλητα κολλήθηκαν στα καρεκλάκια του Πανθεσσσαλικού (προφανώς για να ξέρει ο κάθε οπαδός ποιο καρεκλάκι να σπάσει…), η Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου, δε σκέφτηκε να… φυλάξει την αερογέφυρα που συνέδεε τα δύο πέταλα, μαχαίρια, φωτοβολίδες, κοντάρια, ξύλα, τούβλα κλπ «αθλητικά» είδη έκαναν την εμφάνισή τους, πεδίο μάχης το Πανθεσσαλικό, ο αγώνας ξεκινά με μισή ώρα καθυστέρηση (προφανώς υπό το φόβο ότι οποιαδήποτε αναβολή/ματαίωση θα οδηγούσε σε χειρότερα έκτροπα) και το Νοσοκομείο του Βόλου υποδέχτηκε δεκάδες τραυματίες σαν να ήταν το… Grey’s Anatomy σε ώρα αιχμής!

Μια μέρα μετά τον τελικό κι ενώ τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου διασύρουν για μια ακόμα φορά τη χώρα μας και το αθλητικό της ιδεώδες, η ΕΠΟ νίπτει τα χείρας της παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο, η μια ΠΑΕ πανηγυρίζει και η άλλη μαίνεται για το αποτέλεσμα, αλλά για τα αίσχη των οπαδών τους «μούγκα στη στρούγγα», το Υπουργείο δεν… τοποθετήθηκε και η Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου έκανε τέσσερις ολόκληρες συλλήψεις! Α! από τις φωτογραφίες του αίσχους, ταυτοποίησε και πέντε… υπόπτους ακόμα!

Ε! μετά απ’ όλες αυτές τις «φίλαθλες» σκηνές, ο ΜΟΝΟΣ που αντρίκεια παραδέχθηκε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, ήταν ο Γιώργος Καλφόγλου. Ο υδραυλικός από τη Νέα Σελεύκεια, ένα χωριό προσφύγων, που για να εξασφαλίσει τα προς το ζην εργάζεται και ως οδηγός διανομής ποτών...

Όλοι οι άλλοι στη θέση τους! 
Ακλόνητοι! 
Ούτε καν εξήγηση, πόσο μάλλον συγγνώμη!

Γιατί βρε Γιώργο να παραιτηθείς; 

Σε μια χώρα που κανείς δε φταίει, χαλάς την πιάτσα παλικάρι μου!

Β.Δ.Γ.


Σε μια χώρα που κανείς δε φταίει, χαλάς την πιάτσα παλικάρι μου Σε μια χώρα που κανείς δε φταίει, χαλάς την πιάτσα παλικάρι μου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 09, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.