Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας και η Επιτροπή αγώνα Συμβασιούχων με παράταση, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και κατέθεσαν ψήφισμα , σήμερα το πρωί 30/5/2017 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα.

Απαιτώντας από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει ξεσπάσει με τους συναδέλφους συμβασιούχους μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση αυτή αφορά περίπου 15.000 υπαλλήλους και ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την άμεση υλοποίηση των σχεδιασμών για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών , όπως καθαριότητα ,νεκροταφεία, αυτεπιστασία και πετάει στον δρόμο εργαζόμενους που κάλυπταν βασικές ανάγκες στις υπηρεσίες του Δήμου.


Την ίδια ώρα για τους παιδικούς σταθμούς, η ΚΕΔΕ προτείνει την αλλαγή του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας (με επέκταση του ωραρίου λειτουργίας με άνοιγμα των σταθμών και στις γιορτές κ.α.) και η κυβέρνηση ψηφίζει στη βουλή δωρεάν δομές για 135.000 παιδιά που θα υλοποιηθούν μέσα από ΚΟΙΝΣΕΠ, εξαγγέλλουν ότι οι προσλήψεις για όλο το δημόσιο θα είναι 2000 με 3000 τα επόμενα χρόνια, άρα κανένα μέλλον για μονιμοποίηση των συναδέλφων του ΕΣΠΑ.

Το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων και το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μας αφορά όλους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ
  • ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ – ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΙ.
  • ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας

«Η φημολογούμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχέση με τους συμβασιούχους οδηγεί στην απόλυση 23 εργαζόμενους στους Δήμους του Νομού μας. Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση, που ενώ διαλαλούσε ότι η νομοθετική ρύθμιση που παρέτεινε τις συμβάσεις θα έλυνε το πρόβλημα, στην ουσία το μεγιστοποίησε. Χωρίς τους συμβασιούχους ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Παράλληλα, η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ στοιχίζεται πίσω από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γνωρίζοντας τις συνέπειες που θα υπάρξουν. Ακολουθούν με συνέπεια τις οδηγίες της ΕΕ, που στην ουσία επιτάσσει ελαστικές σχέσεις εργασίας με συνθήκες γαλέρας.

Απαιτούμε: Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τις υπηρεσίες των Δήμων»

Ηγουμενίτσα 30/05/2017
ΤΟ ΔΣ
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας 


 
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 30, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.