Συγκινητική η εκδήλωση μνήμης για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)







Με μήνυμα "όχι στον πόλεμο", συγκινητική ήταν η εκδήλωση για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας. 

Μεταξύ άλλων προβλήθηκε ιστορικό αφιέρωμα στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γραικοχωρίου, που είχε την οργανωτική φροντίδα, και μίλησε εμπεριστατωμένα ο φιλόλογος Κοσμάς Φουσέκης, αναφερόμενος, πέρα από το ιστορικό περίγραμμα, και στη σημασία α της επετείου, αλλά και τον ιδιαίτερο συμβολισμό της στις μέρες μας. 

Όπως όλα τα κοσμογονικά γεγονότα, το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έφερνε μαζί του μεγάλες ελπίδες και εκπλήξεις. 

Σίγουρα, δημιουργούσε την προσδοκία ενός καινούργιου κόσμου: κατά απαράβατο κανόνα, οι μαχητές που μετέχουν σε μια τέτοια σύγκρουση δεν πολεμούν ποτέ απλώς και μόνον για την επιστροφή σε μια προπολεμική «ομαλότητα». 

Μάχονται, πάνω από όλα, για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το καλύτερο αύριο είναι διαρκώς ένα ζητούμενο. 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γραικοχωρίου Ελένη Βρύση. 



Συγκινητική η εκδήλωση μνήμης για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Συγκινητική η εκδήλωση μνήμης για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.