Αφήνουν χωρίς ελληνικό σχολείο το Βόρειο Μόναχο




Μπροστά στην εξοικονόμηση πόρων, το ελληνικό κράτος δεν διστάζει να αφήσει χωρίς ελληνικό σχολείο το Βόρειο Μόναχο, την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Μονάχου από Έλληνες ομογενείς, από την στιγμή που υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

Η απόφαση για διασπορά των 185 Ελλήνων μαθητών στα άλλα 3 Δημοτικά σχολεία της γερμανικής μεγαλούπολης –όχι απλά προκαλεί αντιδράσεις-αλλά θα οδηγήσει και σε δυναμικές αντιδράσεις την ομογένεια.

Το πλήγμα για τους Έλληνες του Μονάχου θα είναι μεγάλο, καθώς οι τεράστιες αποστάσεις ουσιαστικά θα στερήσουν από πολλά παιδιά τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε ελληνικό σχολείο και θα τα υποχρεώσει να στραφούν εκείνα και οι γονείς τους στα γειτονικά τους γερμανικά σχολεία.

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των ελληνικών σχολείων Μονάχου και περιχώρων κάνουν έκκληση στο ελληνικό Υπουργείο Παιδείας να δει άμεσα το θέμα με κατανόηση και καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών σε έκτακτη γενική συνέλευση για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.
του Γιάννη Χαλιάσου


 
Αφήνουν χωρίς ελληνικό σχολείο το Βόρειο Μόναχο  Αφήνουν χωρίς ελληνικό σχολείο το Βόρειο Μόναχο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 02, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.