Δήμος Ηγουμενίτσας: Παράνομη χωματερή ... αλλά με θέα στο Γραικοχώρι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν δεκάδες φορές, με τον παράνομο Σταθμό Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων σκουπιδιών, στο παλιό εργοτάξιο της Εγνατίας Οδού, στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας.

Τα επίμονα ρεπορτάζ μας και η παρέμβαση της αστυνομίας και της εισαγγελίας, κατάφεραν να σταματήσουν την παράνομη αυτή δραστηριότητα, οδηγώντας μάλιστα του υπευθύνους, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Λώλο αλλά και τον πρώην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ηλία Λώλη, στην δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε πως η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί για τις 13 Οκτωβρίου 2017, μετά από αναβολή λόγω ασθενείας (;) του Αντιδημάρχου.

Θα περίμενε κανείς η δημοτική αρχή να έχει συνετισθεί και να έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος.


Μία λογική δημοτική αρχή, που αγαπάει και σέβεται τον τόπο και λειτουργώντας ανταποδοτικά προς τους δημότες, θα είχε μετατρέψει ήδη την περιοχή σε ένα πάρκο αναψυχής, αφού βρίσκεται σε μία μοναδική τοποθεσία με θέα τον κόλπο της Ηγουμενίτσας.

Αντιθέτως, λίγους μήνες αργότερα, σήμερα, προφανώς σκεπτόμενη, η δημοτική αρχή, πως το θέμα έχει κατασταλάξει και έχει ξεχαστεί, μετέτρεψε και πάλι το σημείο σε μία μικρή/μεγάλη χωματερή, σε απόσταση μερικών μέτρων από το πρώτο σημείο όπου λειτουργούσε ο παράνομος ΣΜΑ και δίπλα από τον όρχο οχημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του thespro.gr την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, η περιοχή είναι διάσπαρτη από παλιούς κάδους σκουπιδιών του Δήμου Ηγουμενίτσας, μεταλλικούς και πλαστικούς, δεκάδες λάστιχα αυτοκινήτων (ακόμα και τα λάστιχα που είχε μετατρέψει σε γλάστρες ο πολιτιστικός σύλλογος "Το σπίτι της Ρένας" στον πεζόδρομο της πόλης), ράφια από σούπερ μάρκετ, τόνοι πλαστικών και σκουπιδιών καθώς και κάθε είδος από μπάζα.

Και όλα τα παραπάνω σκουπίδια, είναι εμφανέστατο πως έχουν μεταφερθεί στο σημείο από την ίδια τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας.



Καλούμε την Εισαγγελία Θεσπρωτίας, το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας, την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου και κάθε περιβαλλοντολογικά σκεπτόμενο πολίτη και φορέα να αντιδράσουν.

Και να αντιδράσουν σήμερα, δίνοντας ένα τέλος σε κάθε είδους ασυδοσία, από όπου και εάν αυτή προέρχεται.

Είναι θέμα δημόσιας υγείας, περιβαλλοντολογικής υπευθυνότητας και πολιτισμού.

Κυρίως όμως είναι θέμα αρχοντιάς.

Και κάποιοι από τους παραπάνω είμαστε σίγουροι πως την διαθέτουν.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Παράνομη χωματερή ... αλλά με θέα στο Γραικοχώρι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Δήμος Ηγουμενίτσας: Παράνομη χωματερή ... αλλά με θέα στο Γραικοχώρι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 31, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.