Πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας εξελέγη ο Ελευθέριος Σοφίας




Πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας εξελέγη, μετά από ψηφοφορία, όπου συμμετείχαν 480 άτομα, λαμβάνοντας 302 ψήφους, ο Ελευθέριος Σοφίας. Πρόκειται για γνωστό στην περιοχή πρόσωπο, αφού υπηρέτησε για χρόνια γραμματέας στη Γκρίκα, υπήρξε αυτοδιοικητικός παράγοντας με ουσιαστικές παρεμβάσεις, μια από τις οποίες είναι η σύνδεση του χωριού του με την Εγνατία, και συνέγραψε, σε μεγάλη ηλικία, βιβλίο για το χωριό του, προκειμένου να αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό του, το οποίο απέσπασε ευμενείς κριτικές. Όπως δήλωσε μέλημά του είναι να λειτουργήσει ενωτικά, χωρίς διακρίσεις, και να εργαστεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, για να έχουν μια ποιότητα ζωής, που την αξίζουν και τη δικαιούνται, οι ηλικιωμένοι. Να σημειωθεί ότι θετική ήταν η προσφορά και του προκατόχου του στη θέση του προέδρου των μελών του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας κ. Γιάκη.

Tο ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1983. Αυτή την στιγμή έχει περίπου εγγεγραμμένα 600 περίπου μέλη και απασχολεί γιατρό, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλεύτρια, βοηθούς καθαριότητας, γυμναστή και φυσιοθεραπευτή. 
Τα μέλη είναι άτομα άνω των 60 ετών, τα οποία έχουν στο ΚΑΠΗ την δυνατότητα να συναναστρέφονται άτομα της ηλικίας τους, να απασχολούνται με δραστηριότητες που διοργανώνει η δομή και να έχουν ιατρική και κοινωνική προστασία. 
Λειτουργεί για την ψυχαγωγία τους τμήμα παραδοσιακών χορών, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνονται εκδρομές και συνεστιάσεις. 
Τους καλοκαιρινούς μήνες εφαρμόζεται το πρόγραμμα "Τρίτη ηλικία και θάλασσα". 
Σε συνεργασία με το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι" του Δήμου Ηγουμενίτσας παρέχονται σε μέλη του ΚΑΠΗ κοινωνικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες. 


 
Πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας εξελέγη ο Ελευθέριος Σοφίας  Πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας εξελέγη ο Ελευθέριος Σοφίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.