Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσπρωτίας: "Καλοδεχούμενες προτάσεις για ένα ανοικτό πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης"



Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσπρωτίας λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2015 για την πραγματοποίηση του ιδρυτικού συνέδριου της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης , την απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την πραγματοποίηση Πολιτικού – Προγραμματικού Συνεδρίου της στα τέλη Ιουνίου , καθώς και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τόσο στο Πολιτικό Συμβούλιο όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ τις προηγούμενες ημέρες , εξετάζοντας και τα πολιτικά ζητήματα και τους προβληματισμούς που τέθηκαν από όλες τις πλευρές σχετικά με τις διαδικασίες και τον οδικό χάρτη που θα πρέπει να διαμορφωθεί ώστε να οδηγηθούμε μεταβατικά στην ίδρυση του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης , κατέληξε ομόφωνα στα εξής :

Στην σημερινή συγκυρία όπου κυριαρχεί έντονος προβληματισμός για το που οδεύουμε ως χώρα και με ποιες πολιτικές πρακτικές θα καταφέρουμε ως χώρα και ως λαός να βγούμε από την πολύχρονη πολιτική ,οικονομική και αξιακή κρίση , σε μια περίοδο που αναζητούμε και προσπαθούμε να συνδιαμορφώσουμε στο μέτρο του δυνατού ο καθένας κόμματα , φορείς , διανοούμενοι , κοινωνία και απλοί άνθρωποι τις βέλτιστες εκείνες εναλλακτικές προτάσεις και πολιτικές για το ξεπέρασμα της κρίσης , η επανίδρυση της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης αποτελεί ένα από τα πολιτικά εκείνα εργαλεία που θα προσφέρουν στη χώρα μας και τον λαό της την ευκαιρία για την νέα πολιτική « αλλαγή» με όρους δημοκρατικού σοσιαλισμού , πολιτική αλλαγή που στη σημερινή πολιτική συγκυρία είναι περισσότερο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε μάθει να συνδιαλεγόμαστε , να συμφωνούμε και να διαφωνούμε χωρίς όμως να θέτουμε ποτέ το πολιτικό «εγώ» πάνω από το πολιτικό «εμείς». Παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας πάντα συνθέταμε δημιουργικά και δημοκρατικά και αυτή ήταν διαχρονικά η δύναμή μας.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό επικροτούμε κάθε πρόταση που βοηθά στην διαμόρφωση του οδικού χάρτη, των διαδικασιών , του μεταβατικού τρόπου λειτουργίας και της πολιτικής φυσιογνωμίας του μελλοντικού φορέα στην πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης . Με βάση το πλαίσιο αυτό συμφωνούμε με την θέση που θέλει ένα ανοικτό , μαζικό , δημοκρατικό πολιτικό συνέδριο χωρίς αποκλεισμούς ή εκπτώσεις σε ευρεία εκπροσώπηση, με κάλεσμα για τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και κινήσεων του χώρου, των προοδευτικών δυνάμεων και των δημοκρατικών πολιτών που θέλουν να εκφραστούν .

Η περιχαράκωση του Συνεδρίου σε απλή εκπροσώπηση μόνο των μελών και οργάνων των κομμάτων που συγκροτούν την συμπαράταξη και των αιρετών εκπροσώπων μας στους θεσμούς είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την διεύρυνση που τόσο έχει ανάγκη η παράταξη. Η σύνθεση των μελών ενός Συνεδρίου που φιλοδοξεί να διαμορφώσει τον οδικό χάρτη , τις προγραμματικές θέσεις , τις διαδικαστικές μεταβατικές λειτουργίες και την πολιτική φυσιογνωμία που θα έχει η Δημοκρατική Παράταξη που θα συγκροτηθεί σε ένα επόμενο Ιδρυτικό συνέδριο, θα πρέπει να είναι πιο ευρεία και ανοιχτή σε όλους τους εν δυνάμει εκφραστές του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε ότι πρέπει να είναι καλοδεχούμενες προτάσεις για ένα ανοικτό πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης με ευρεία συμμετοχή ώστε αυτό να μετατραπεί σε ένα κάλεσμα προς την κοινωνία ώστε να συμμετάσχει ενεργά στην διαμόρφωση του μέλλοντός της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ 


 
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσπρωτίας: "Καλοδεχούμενες προτάσεις για ένα ανοικτό πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης" Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσπρωτίας: "Καλοδεχούμενες προτάσεις για ένα ανοικτό πολιτικό συνέδριο της Δημοκρατικής συμπαράταξης" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.