Οι περιοχές της Θεσπρωτίας που δικαιούνται οικονομική συνδρομή λόγω του σεισμού του Οκτωβρίου




Έξι μήνες μετά τους σεισμούς του Οκτωβρίου, δημοσιεύθηκε η απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών, με την οποία οριοθετούνται οι περιοχές για την χορήγηση στεγαστικής συνδρομής προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών στα κτίρια.

Επίσης ορίζεται και η διαδικασία την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να τύχουν της οικονομικής συνδρομής.

Οι περιοχές της Θεσπρωτίας που περιλαμβάνονται είναι οι ακόλουθες:


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Α) ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας Φιλιατών
Τοπική Κοινότητα Κεφαλοχωρίου
Τοπική Κοινότητα Λιας
Τοπική Κοινότητα Γαρδικίου (Αγίου Γεωργίου)

Η στεγαστική συνδρομή, σύμφωνα με την απόφαση, χορηγείται για την επισκευή ή την ανακατασκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς.

Συνίσταται από 80% δωρεάν κρατική αρωγή που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία και 20% άτοκο δάνειο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για αυτοψία μέσα στο επόμενο διάστημα (ορίζεται σε έξι μήνες από την δημοσίευση της απόφασης) και εντός 18 μηνών θα πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για την έκδοση των απαραίτητων αδειών.


 
Οι περιοχές της Θεσπρωτίας που δικαιούνται οικονομική συνδρομή λόγω του σεισμού του Οκτωβρίου Οι περιοχές της Θεσπρωτίας που δικαιούνται οικονομική συνδρομή λόγω του σεισμού του Οκτωβρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.