Με εκδρομή υποδέχτηκε το καλοκαίρι η Αδελφότητα Κερασοχωριτών Φιλιατών, της Φιλαδέλφειας Αμερικής



Τα μέλη του Συλλόγου Κερασοχωριτών Φιλαδέλφειας που συμμετείχαν στην εκδρομή. Φωτογραφία "Εθνικός Κήρυξ" - Στέλιος Λάμπρου.


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Αδελφότητα Κερασοχωριτών «Αγία Παρασκευή», με έδρα τη Φιλαδέλφεια, τη Δευτέρα 29 Μαϊου, ανήμερα της εορτής του Memorial Day, διοργάνωσε στο Ridley Creek State Park, της κομητείας του Ντελαγουέαρ την καθιερωμένη εκδρομή στην οποία παραβρέθηκαν οι Κερασοχωρίτες με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, καθώς επίσης και άλλοι Ηπειρώτες που διαμένουν στη μείζονα περιοχή της Φιλαδέλφειας και του Ντελαγουέαρ.

Η Αδελφότητα, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυξ», ιδρύθηκε προ τεσσάρων περίπου δεκαετιών από μια ομάδα Κερασοχωριτών που διαμένουν σε διάφορες περιοχές της Πενσυλβάνιας και είχε έντονο φιλανθρωπικό, αλληλοβοηθητικό και κοινωνικό χαρακτήρα.



Σήμερα η Αδελφότητα αριθμεί πενήντα περίπου οικογένειες οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από το Κερασοχώρι, ένα ορεινό χωριό της Θεσπρωτίας. Τους ενώνει η αγάπη για τον τόπο τους και η αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν ζωντανές τις ρίζες και να μεταλαμπαδεύσουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους. Εκδηλώσεις σαν και αυτή προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στις νεότερες γενιές να μείνουν κοντά στις ρίζες τους, να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμα και να μην ξεχαστεί ποτέ ο τόπος που γεννήθήκαν και τον οποίο τίμησαν με το παραπάνω οι πρόγονοί τους».

Το Κερασοχώρι, (πρώην Φατήρι) ανήκει στο Δήμο Φιλιατών της περιφέρειας Ηπείρου. Βρίσκεται βόρεια των Φιλιατών, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε υψόμετρο περίπου 580 μ. Εκκλησιαστικά υπάγεται στη Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Η εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στην Αγία Παρασκευή και γι’ αυτό και η Αδελφότητα των Κερασοχωριτών Αμερικής έχει ως προστάτιδα την Αγία Παρασκευή.


 
Με εκδρομή υποδέχτηκε το καλοκαίρι η Αδελφότητα Κερασοχωριτών Φιλιατών, της Φιλαδέλφειας Αμερικής  Με εκδρομή υποδέχτηκε το καλοκαίρι η Αδελφότητα Κερασοχωριτών Φιλιατών, της Φιλαδέλφειας Αμερικής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 06, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.