ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΤΩΡΑ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Ο «ΔΡΑΠΕΤΗΣ» ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ




Ο << Δραπέτης >> των Φιλιατών, κ. Σταύρος Κωστάρας, με την ιδιότητα πλέον του εισαγγελέως που απέκτησε στο τελευταίο άρθρο του ξανακτυπά τα κακώς κείμενα που κατά την γνώμη του γίνονται στον Δήμο Φιλιατών. Έως τώρα γνωρίζαμε ότι, τα δικαστήρια εκδίδουν αποφάσεις βάσει των στοιχείων που έχουν στην διάθεσή τους οι αρμόδιοι εισαγγελείς. Οι οποίοι αφού πάρουν τις αποφάσεις τους τις γνωστοποιούν προς αυτούς που έμμεσα ή άμεσα τους αφορούν. 
Στην συνέχεια ο κάθε ενδιαφερόμενος τις εφεσιβάλει εάν αυτό επιθυμεί. Με τη σειρά τους τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ( ΜΜΕ ) σχολιάζουν όσες δικαστικές αποφάσεις παρουσιάζουν δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν ευρύτερα τους πολίτες για να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη σε θέματα κοινού και δημόσιου ενδιαφέροντος που επηρεάζουν τις πολιτικές τους αποφάσεις και τις επιλογές τους στην ψήφο των πολιτικών προσώπων που επιθυμούν να τους διοικούν. 
Σήμερα ο νέου τύπου εισαγγελέας σχολιάζει αποφάσεις που κατά την γνώμη του θα είναι << αθωωτικές >> λόγω των δήθεν παρεμβάσεων της νυν ΔΑ ενώ γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. 



Το ενδιαφέρον είναι όλα αυτά τα ισχυρίζεται ενώ γνωρίζει ότι δικαστικώς η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις που θα αποσαφηνίσουν το τοπίο ξεκαθαρίζοντας τις ευθύνες, εάν υπάρχουν, για όσους εμπλέκονται σε αυτές. Ένας από τους λόγους που κατά την γνώμη του εγκυρότατου σχολιαστή και πρώην Αντιδημάρχου, θα συμβεί το προαναφερόμενο, είναι το γεγονός ότι, η νυν Δημοτική Αρχή ( ΔΑ ) δεν χρησιμοποιεί τους δικηγόρους που χρησιμοποίησε η προηγούμενη ΔΑ. 
Πράγματι η προηγούμενη ΔΑ λόγω της άδειας μητρότητας που είχε λάβει η επίσημη δικηγόρος του Δήμου αναγκάστηκε να αναθέσει σε άλλους δικηγόρους την διεκπεραίωση των τρεχουσών νομικών υποθέσεων. Από τη στιγμή όμως που έληξε η άδειά της, η ΔΑ την αξιοποιεί στην εκπροσώπηση των νομικών υποθέσεων του Δήμου όπως σύμφωνα με τον νόμο είναι υποχρεωμένη να πράξει, αποφεύγοντας να επιβαρύνει τους δημότες με επιπλέον έξοδα. 
Αναφέρεται και φαίνεται από τα γραπτά του ότι, ο πρώην Αντιδήμαρχος, με την ιδιότητα πλέον του εισαγγελέα, έχει ελέγξει και ανακάλυψε κάποιο < τεφτέρι > που κατά την διάρκεια της θητείας του είχε ξεχάσει να μας το αναφέρει όπως εξάλλου και όλα τα άλλα που σε προηγούμενα άρθρα του μας έχει εξιστορήσει. Ξεχωρίζει, τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών σε επισκοπικό, ο οποίος δεν επεκτάθηκε σε διαχειριστικό, για να μας αποκαλύψει όλα τα δήθεν κακώς κείμενα που κατά την γνώμη υπάρχουν , χωρίς να αναφέρει για το ποιος εμπόδισε τον ίδιο και την προηγούμενη ΔΑ να προβεί σε όποιον έλεγχο θεωρούσε επιβεβλημένο.

Υπάρχει όμως πράγματι < τεφτέρι > από την θητεία του και από την θητεία της δ\προηγούμενης ΔΑ που μας έρχονται σήμερα με την μορφή των δικαστικών αξιώσεων για να τα ξεχρεώσουμε. Θα αναφέρουμε μόνο δύο παραδείγματα από δύο δικηγόρους, που είχαν ορισθεί να εκπροσωπήσουν το Δήμο στη περίοδο που η δικηγόρος μας βρισκότανε σε άδεια, οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται απλήρωτοι και αξιώνουν δικαστικά πλέον την πληρωμή τους απαιτώντας ο ένας 25.000,00 ευρώ και ο άλλος 52.000,00 ευρώ.

Άραγε ο νέου τύπου εισαγγελέας θα πληρώσει αυτούς και πολλούς άλλους που ζητούν, με δικαστικές πλέον αποφάσεις, να πληρωθούν με βεβαιώσεις εργασίας από τους τότε Αντιδημάρχους χωρίς να υπάρχουν επίσημες αναθέσεις και έγγραφες συμβάσεις που από τον νόμο οφείλουν να συντάσσονται και να υπογράφονται από τους εκάστοτε αρμόδιους. Επειδή δεν θέλουμε, σε καμιά περίπτωση, να ταυτίσουμε τους Έλληνες Δικαστές, με τους περιφερόμενους από όλα τα ΜΜΕ ψευτοπολιτικούς και ψευδολογούντες δημοσιογράφους, αναμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις στις οποίες θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα όταν δημοσιοποιηθούν.

Όσο για το << Δραπέτη >> του ευχόμαστε καλή θητεία και μακροημέρευση στα νέα εισαγγελικά καθήκοντα που ο αεικίνητος εαυτός του, του έχει αναθέσει. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ανακοινώσει και στους πολίτες τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει για την περίοδο της θητείας του και την περίοδο της προηγούμενης ΔΑ.


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΤΩΡΑ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Ο «ΔΡΑΠΕΤΗΣ» ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΤΩΡΑ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Ο «ΔΡΑΠΕΤΗΣ» ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.