Σκληρή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας κατά μέλους της



Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποδοκιμάσουμε συμπεριφορά του εκλεγμένου με το ΠΑΜΕ, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ για την υπονόμευση και απαξίωση των μελών του ΔΣ στα μάτια των συναδέλφων.

Η αποστολή κειμένου του στα σχολεία, είχε ως στόχο την ενοχοποίηση των μελών του ΔΣ και την καλλιέργεια κλίματος φόβου για το θέμα της επιλογής διευθυντών σχολείων. Δεν ανήκουν στις παραδόσεις του προοδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος η συκοφαντία και η διαστρέβλωση απόψεων, η απομόνωση μιας πρότασης από ένα ευρύτερο σκεπτικό, η απόδοση στερεοτυπικών χαρακτηρισμών και οι μισές αλήθειες.


Δεν επιτρέπεται η ιδεολογική του αλαζονεία να οδηγεί στη απόρριψη οποιασδήποτε θέσης, η οποία δεν ανταποκρίνεται στο επαναστατικό του δόγμα. Ούτε με συκοφαντικά κείμενα να φιμώνει απόψεις τις οποίες θεωρεί επιβλαβείς. Δεν θα ανακηρύξουμε τον συνάδελφο θεματοφύλακα της συνδικαλιστικής καθαρότητας και αυθεντικότερο αγωνιστή σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δεν θα επιτρέψουμε την τακτική υπονόμευσης της ΕΛΜΕ και την μετατροπή της σε φορέα υποβολής καταγγελιών, προτάσεων και ψηφισμάτων που έχουν αποφασιστεί από το ΠΑΜΕ. Η αυταρχική νοοτροπία «να περάσει το δικό μου, διαφορετικά σε καταγγέλλω», είναι αντισυνδικαλιστική και διαλυτική. Ο συνδικαλισμός είναι συνυφασμένος με τη δημοκρατική συμπεριφορά, με τον σεβασμό της διαφορετικής σκέψης και με πολιτική στάση που θα διαποτίζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Με δεδομένο ότι ο θεσμικός ρόλος του Δς της ΕΛΜΕ δεν ...εξαντλείται στην υπερψήφιση των προτάσεων και καταγγελιών του ΠΑΜΕ, καλούμε τον συνάδελφο να συμβάλλει στην δημιουργία κλίματος συνεργασίας για την προάσπιση των κατακτήσεών μας. Οι παραταξιακές συγκρούσεις απωθούν τους συναδέλφους. Η δύσκολη συγκυρία για την δημόσια εκπαίδευση και για τα συμφέροντα του κλάδου επιβάλλει την ενότητα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΛΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΒΙΡΒΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



Σκληρή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας κατά μέλους της Σκληρή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας κατά μέλους της Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.