ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ




Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

πέντε μέρες μετά την τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, το Δ.Σ. ξανασυνεδρίασε έκτακτα την Δευτέρα 12/6 με μοναδικό θέμα την πρόταση των παρατάξεων «ΣΥΝΕΚ» και «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ» για καταγγελία – αποδοκιμασία του εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση για ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με την στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. στην αξιολόγηση διευθυντών. Τελικώς το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία 5 («ΣΥΝΕΚ» και «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ») έναντι 2 (Αγωνιστική Συσπείρωση και Παρεμβάσεις).

Είναι πραγματική κατάντια οι εν λόγω παρατάξεις αντί να απολογηθούν για την ολόψυχη στήριξή τους στην αξιολόγηση, στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική να επιλέγουν τον δρόμο της αποδοκιμασίας της διαφορετικής άποψης, μιας άποψης αλλά και πρακτικής που θέλει να υπηρετήσει τα πραγματικά συμφέροντα των συναδέλφων.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση εκπαιδευτικών θα είναι εδώ με στόχο την οργάνωση της πάλης για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία, αλλά και την οικοδόμηση ενός μετώπου αντίστασης στη λαίλαπα του 4ου μνημονίου και των συνεπειών του στην εκπαίδευση.


Προφανώς τα όσα αναφέρονται στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας και ισχύουν και δεν αλλάζουμε κανένα σημείο της, ούτε και δεχόμαστε μαθήματα συνδικαλιστικής ηθικής από αυτούς που «βάζουν πλάτη» στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν. Είναι υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για αυτά που συμβαίνουν στο Δ.Σ. και καμία καταγγελία της πλειοψηφίας δεν θα μας φοβίσει. Στην ανακοίνωσή μας περιγράψαμε τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι και οι σύλλογοι κατά της αξιολόγησης και πολιτικά επικρίναμε (προφανώς έχουμε το δικαίωμα…) τη στάση των 2 παρατάξεων που και τοπικά και πανελλαδικά έγιναν κυβερνητικό στήριγμα. Αν οι 2 παρατάξεις ντρέπονται να εκφράσουν δημόσια αυτά που επισήμως καταθέτουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και καταγράφονται στο πρακτικό είναι δικό τους θέμα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, απαιτείται μέγιστη επαγρύπνηση από την πλευρά μας για όλο το προσεχές διάστημα διότι το 4ο μνημόνιο για την εκπαίδευση είναι εδώ και δεν κάνει καλοκαιρινές διακοπές…

Υ.Γ. Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών εκφυλιστικών πρακτικών στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας που όλοι οι συνάδελφοι τα ξέρουν καλά (παντελής απουσία συγκεκριμένων μελών προηγούμενων Δ.Σ από τη συνδικαλιστική δράση ακόμη και ολόκληρης παράταξης!!!, απεργοσπασία μελών του Δ.Σ., πλήρης απαξίωση του θεσμού, ενημερώσεις για Γενικές Συνελεύσεις μία μέρα πριν κ.α. Είναι τιμή μας που αυτή η πλειοψηφία του Δ.Σ. μας «χάρισε» την πρώτη αποδοκιμασία!!! 


 
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.