Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα «Βιώσιμη διαχείριση των ακτών»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Βιώσιμη διαχείριση των ακτών» την Δευτέρα 22 και Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η ημερίδα που εντάσσεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας, της Δ/νσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας, της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, του Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών και του Εθελοντικού Οργανισμού Sivotistas.

Έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, το ΚΠΕ Φιλιατών μέσω της εισήγησης «Λιμένες και Παράκτια ζώνη της Θεσπρωτίας» παρουσίασε τον τρόπο χωροθέτησης των λιμανιών και τις ανάγκες που αυτά εξυπηρετούν επί σειρά ετών, ενώ αναλύθηκε ειδικότερα το παράδειγμα του Λιμένα της Ηγουμενίτσας, αλλά και των μικρών λιμένων της Πλαταριάς και των Συβότων.


 
Την μεγάλη οικολογική αξία των παράκτιων οικοσυστημάτων, αλλά και την αξιόλογη προσφορά τους στην οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου ανέλυσε ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, με την εισήγηση «Παράκτια οικοσυστήματα και διαχείρισή τους». Ειδικότερα, επισημάνθηκε η ανάγκη ορθολογικής και ολιστικής διαχείρισής τους προκειμένου να μην υποστούν υποβάθμιση.

Μια περισσότερο βιωματική προσέγγιση του θέματος της βιώσιμης διαχείρισης των ακτών παρουσίασε ο Εθελοντικός Οργανισμός Sivotistas, οι οποίοι έδειξαν στους μικρούς μαθητές μέσα από βίντεο με δράσεις καθαρισμού των ακτών, πώς όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε και να αποκτήσουμε μια περιβαλλοντικά ορθή συμπεριφορά.


 
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα «Βιώσιμη διαχείριση των ακτών» Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα «Βιώσιμη διαχείριση των ακτών» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.