Γραφείο Ασφάλειας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Μόνο επιτυχίες!!!



Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Λ.Σ.Β.Δ.Ε Αλέκος Δροσόπουλος Μιλαει για το Γραφείο Ασφάλεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο Τομέα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος θα ήθελε να εκφράσει δημόσια τα συγχαρητήρια της στον Διοικητή και το προσωπικό του Τομέα Ασφάλειας-Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στα Στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας , του Γραφείου Ανάκρισης, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) , της Ομάδας Κ9 Ανίχνευσης Ναρκωτικών Ουσιών και της κινητής ομάδας ανίχνευσης X-RAY για τις πρόσφατες συνεχόμενες επιτυχίες στη πάταξη του εγκλήματος, ιδίως του οργανωμένου, και στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στην Ηγουμενίτσα και στην ευρύτερη περιοχή αυτής.

Για μία ακόμη φορά τα στελέχη του Τομέα Ασφάλειας Κ.Λ. Ηγουμενίτσας έδειξαν άκρατο επαγγελματισμό , πιστοί στο Καθήκον τους για την διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της περιοχής μας. Το υψηλό φρόνημα και η αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι των ανωτέρω υπηρεσιών εξαίρουν το Λιμενικό Σώμα προς τη κοινωνία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις τελευταίες επιχειρήσεις που στέφθηκαν με επιτυχία. 


Συγκεκριμένα:

Την 06-04-2017 συνελήφθη αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος κατά παράβαση των διατάξεων του Ν.4251/2014, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη Γραφείου Ασφαλείας Κ.Λ. Ηγουμενίτσας. Σε γενόμενο έλεγχο, εντός του φορτίου του επικαθήμενου (τσουβάλια με σκόνη powder coating), εντοπίστηκαν εννέα (09) αλλοδαποί τους οποίους ο οδηγός είχε σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό. 
 
Την 23-04-2017 στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας , με τη συνδρομή στελεχών των περιπολικών σκαφών και της οικείας Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Πρέβεζας προέβησαν στον εντοπισμό ενενήντα δύο (92)παράτυπων αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των τεσσάρων (04) αλλοδαπών διακινητών τους.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή “Αϊ-Γιαννάκη” Πάργας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. το Ι/Φ “CHLOE” σημαίας Μάλτας, να έχει αποπλεύσει αφού είχε επιβιβαστεί σταδιακά σε αυτό, ο προαναφερόμενος αριθμός αλλοδαπών, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα. Οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 31 και 22 ετών συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν μαζί με τους ενενήντα δύο (92) αλλοδαπούς επιβαίνοντες του (40 άντρες, 22 γυναίκες και 30 παιδιά) στην Ηγουμενίτσα. Παράλληλα, μετά την επιβίβαση των ανωτέρω αλλοδαπών στο εν λόγω Ι/Φ σκάφος, εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επί επαρχιακής οδού της Πάργας, Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 32χρονο αλλοδαπό να κινείται προς παραλαβή έτερου 43χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιτυχία των στελεχών του Κ.Λ. Ηγουμενίτσας οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση αλλοδαπών από την Ελλάδα στην Ιταλία . Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση αλλοδαπών μέσω θαλάσσης, με τη χρήση πλωτών μέσων, από τις παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.


Την 23-04-2017 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της ομάδας Κ9 της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε ένας 31χρονος, διαπιστώθηκε ότι σε έξι παλέτες που έφεραν ως φορτίο βιομηχανικά φίλτρα, υπήρχαν, επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό αυτών, σαράντα επτά χιλιάδες (47.000) πακέτα λαθραίων σιγαρέτων, τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Ανωτέρω ποσότητα λαθραίων σιγαρέτων κατασχέθηκε ενώ σύμφωνα με τη σχετική έκθεση προσδιορισμού δασμών και φόρων, το γενικό σύνολο δασμών και φόρων της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας λαθραίων σιγαρέτων ανέρχεται στο ποσό των εκατόν ογδόντα ένα χιλιάδων εξακοσίων ογδόντα επτά ευρώ και ογδόντα δύο λεπτών (181.687,82 €). Κατά την προανάκριση προέκυψαν πληροφορίες που κατόπιν αξιοποίησης τους και συντονισμένων ενεργειών από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ εντοπίστηκε Φ/Γ όχημα με οδηγό 52χρονο ημεδαπό στον Ασπρόπυργο Αττικής και συγκεκριμένα στη θέση “Δύο Πεύκα”, να εκφορτώνει έξι (06) παλέτες οι οποίες διαπιστώθηκε ότι περιείχαν επιμελώς κρυμμένα σε βιομηχανικά φίλτρα μεγάλη ποσότητα λαθραίων σιγαρέτων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης .


Την 27-04-2017 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της κινητής ομάδας Χ-RAY με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο (ψυγείο) που οδηγούσε 52χρονος αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του επικαθήμενου διακόσια είκοσι δύο χιλιάδες τριακόσια είκοσι (222.320) πακέτα λαθραίων σιγαρέτων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν, ενώ σύμφωνα με την έκθεση του Τελωνείου Ηγουμενίτσας οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των οκτακοσίων πενήντα εννέα χιλιάδων τριακοσίων ογδόντα τριών ευρώ και σαράντα λεπτών (859.383,40 €).


Την 07-05-2017 ένας 57χρονος ημεδαπός συνελήφθη από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή ιδιωτικής εταιρείας παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε ο ανωτέρω 57χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του επικαθήμενου, ανάμεσα στις παλετοθήκες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από μεταλλικά τοιχώματα, ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συσκευασμένη σε τριάντα έξι (36) νάιλον συσκευασίες μεικτού συνολικού βάρους σαράντα επτά κιλών και εκατόν είκοσι γραμμαρίων (47,120 kg) . Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.


Την 13-05-2017 ένας 38χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας για κλοπή. Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου στον ανωτέρω ως οδηγό Φ/Γ οχήματος μετά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επί του ρυμουλκούμενου δύο (02) Ι.Χ. οχήματα(BMW X6-VW GOLF) τα οποία βρέθηκαν καταχωρημένα ως κλαπέντα.


Tην 20-05-2017 συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 26 ετών, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στον επιβατικό σταθμό λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν κατά παράβαση διατάξεων του Ν.4251/2014 (ΦΕΚ 80Α ) διότι διευκόλυναν την παράνομη έξοδο από τη χώρα ενός ανήλικου τέκνου( 3,5 ετών), επιδεικνύοντας για λογαριασμό αυτού πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.


 
Γραφείο Ασφάλειας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Μόνο επιτυχίες!!! Γραφείο Ασφάλειας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας - Μόνο επιτυχίες!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.