Έγγραφο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες




Από τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ηπείρου, απεστάλη σήμερα προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας, Πάργας, Πρέβεζας και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, έγγραφο το οποίο αναφέρεται στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες. 
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Έχω γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών πολιτών, σχετικά με τη μη ελεύθερη πρόσβασή τους σε παραλίες της περιοχής Ηπείρου.

Σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους, όλες οι παραλίες και οι αιγιαλοί είναι κοινόχρηστα αγαθά και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, κατά χρήση δε σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της ακώλυτης πρόσβασης προς αυτές και της ανεμπόδιστης χρήσης τους.


Οι παραθαλάσσιοι δήμοι της χώρας που είναι αρμόδιοι για τη μίσθωση των παραλιών, είναι και υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη του συνταγματικά κατοχυρωμένου κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, που πρέπει να προστατεύεται ως υπέρτερο αγαθό.

Οποιαδήποτε περίφραξη της παραλίας απαγορεύεται, όπως επίσης απαγορεύεται και η καθολική μίσθωσή της για ξαπλώστρες και ομπρέλες που εκμεταλλεύονται οι μισθωτές.

Οι Δήμοι και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις που απευθύνεται το παρόν έγγραφο, καθώς και οι κατά τόπους Κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι υπεύθυνοι για την σωστή εφαρμογή του νόμου και την προστασία του δημόσιου αυτού αγαθού".

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη
και της Επιχείρησης
Περιφέρειας Ηπείρου 


 
Έγγραφο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες Έγγραφο του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.