ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΙΛΙΑΤΩΝ



Το γεγονός ότι για δυόμιση χρόνια δεν είχαμε δημόσια γραπτή παρέμβαση (γιατί η συμμετοχή μας στα δημοτικά συμβούλια ήταν συνεπής και ενεργή ), προφανώς δεν σημαίνει ούτε αδυναμία ,ούτε συμβιβασμό και πολύ περισσότερο ότι η σημερινή Δημοτική αρχή έκανε "ΘΑΥΜΑΤΑ", όπως προεκλογικά υποσχόταν .

Απλά θελήσαμε σε μια δημοτική αρχή που επιλέχτηκε έστω και με οριακή πλειοψηφία από τους συνδημότες μας ,να δώσουμε μια χρονική περίοδο χάριτος , για να επιδείξει το δικό της έργο. Άλλωστε στην δύσκολη σημερινή συγκυρία , η κοινωνία επιζητεί συναινέσεις και δημιουργικές προτάσεις και όχι κοκορομαχίες .

Προφανώς αυτό το κλίμα θετικής αντιπολίτευσης εξελήφθη από την δημοτική αρχή ως αδυναμία , διαφορετικά δεν εξηγείται το θράσος της να δώσει <<απαντήσεις >> στην ανακοίνωση που εκδώσαμε ως δημοτική παράταξη και να προσπαθεί για ακόμη μια φορά με ψεύδη και λαϊκισμό να κάνει το άσπρο –μαύρο και φυσικά την δική τους αδυναμία και ανικανότητα να υλοποιήσουν στο ελάχιστο όσα προεκλογικά υποσχεθήκαν να τα χρεώνει στην προηγούμενη δημοτική αρχή και στην οικονομική ύφεση που ανακάλυψαν όταν ανέλαβαν αυτοί την διοίκηση του Δήμου , λες και στην δική μας θητεία ήταν εποχή οικονομικής ευμάρειας.

Υπήρχαν και τότε οικονομικά παρατηρητήρια και οικονομικός έλεγχος ,εξάλλου ο νόμος του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ισχύει από 1/1/2011.Ωστοσο καταρτίζαμε κάθε χρόνο πραγματικούς προϋπολογισμούς και ισολογισμούς σε αντίθεση νε κάποιους άλλους που ξέχασαν επί οχτώ χρόνια να καταρτίσουν ισολογισμούς και που τελικά το έκαναν οι ορκωτοί λογιστές.

Απλά αυτά τα δυόμιση χρόνια παρακολουθούμε το 80% των σημαντικότερων έργων του εκτελούνται στο δήμο μας (Βιολογικός –Αποχέτευση ,Ανάπλαση Πλατειών στην πόλη των Φιλιατών ,Γέφυρα στο δρόμο Αχλαδιά –Φοινίκι , Πεζοδρόμια Ασπροκλησίου κ.α. )είναι έργα που οραματίστηκε - μελέτησε – και εξασφάλισε την χρηματοδότηση τους η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και κάποια άλλα να υλοποιούνται από την περιφέρεια Ηπείρου (ευτυχώς υπάρχει και αυτή). Η δε σημερινή δημοτική αρχή να περιορίζεται στην διοργάνωση κάποιων πανηγυριών (άλλωστε είναι χαρακτηριστικό των λαϊκιστών το άρτος και θεάματα ).

Για τα δήθεν χρέη που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή σας θυμίζουμε ότι κληρονομήσαμε αυτά τα ποσά προς την ΔΕΗ και δεν τα δημιουργήσαμε εμείς (εκτός και αν είχαν την απαίτηση να τα εξοφλήσουμε όλα ).Προς την ΔΕΥΑΗ πληρώσαμε 50.000 ευρώ , ενώ οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν είχαν πληρώσει ούτε μισό ευρώ και ας εξηγήσει η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ στους δημότες τι χρέος είναι αυτό πως και πότε δημιουργήθηκε. Κληρονομήσαμε χρέη προς τρίτους , κυρίως εργολάβους και προμηθευτές του Δήμου πάνω από 1.000.000 ευρώ με αδιαφανείς ή πολλές φορές προφορικές αναθέσεις και πληρώσαμε ένα σημαντικό μέρος αυτών ενώ φυσικά πολλά από τα υπόλοιπα συνεχίζονται να πληρώνονται μετά από δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του Δήμου ακόμη και σήμερα.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή για όλα τα έργα και τις οφειλές που δεν πρόλαβε να πληρώσει άφησε και τα αντίστοιχα χρήματα στα ταμεία του Δήμου.Σε αντίθεση με εμάς που παραλάβαμε μόνο χρέη χωρίς χρήματα .


Η σημερινή Δημοτική αρχή τι έχει να επιδείξει ως έργο , εκτός από τα πανηγυράκια και τον λαϊκισμό ;

Τα χαράτσια προς τους δημότες και την παράλογη αύξηση των τελών ύδρευσης ( 60%) και των δημοτικών τελών (200%) ;

Τέλος αν εννοούσαν προεκλογικά ότι θα είναι με αυτό τον τρόπο <<ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ>> και περηφανεύονται για αυτή τους την δραστηριότητα , εμείς χαιρόμαστε που στην θητεία μας μείναμε «ΑΔΡΑΝΕΙΣ» και δεν φεσώσαμε τους συνδημότες μας με παράλογες και υπέρογκες αυξήσεις , ειδικά σε περίοδο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης , στον φτωχότερο Δήμο της Ελλάδος.

Επίσης να είστε σίγουροι ότι οι δημότες γνωρίζουν :

Τί πλήρωναν και τί πληρώνουν για δημοτικά τέλη και νερό.

Ποιοι κατέθεταν προϋπολογισμούς και ισολογισμούς και ποιοι όχι.

Ότι τα χρήματα που πλήρωναν πήγαιναν στο ταμείο του Δήμου και όχι κάπου αλλού όπως παλαιότερα.

Ότι όλοι οι διορισμοί πραγματοποιούνται πλέον μέσω ΑΣΕΠ.

Τα οχήματα του Δήμου ποιοί τα χρησιμοποιούσαν για υπηρεσιακούς λόγους και ποιοί τα χρησιμοποιούν για Ι.Χ.

Από 01-01-2011 υπάρχει η ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ενημερώνεται για τις αποφάσεις-αναθέσεις και πληρωμές ο κάθε πολίτης.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ
Παππάς Μηνάς
Βλάχος Παρασκευάς
Μπότος Σπυρίδων
Μπεράτης Γεώργιος
Λένης Φίλιππος
Φερεντίνος Σπυρίδων
Στεργίου Παναγιώτης
Κολιομίχος Σπυρίδων 


 
ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.