ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Βασιλικότεροι του βασιλέως - Του Σταύρου Κωστάρα




«Βασιλικότεροι του βασιλέως» κατονομάζονται, κατά την κοινή ρήση, όσοι θέτουν εαυτούς άνωθεν των νόμων και της εξουσίας και απαξιούν να πράξουν σύμφωνα με τα όσα το δίκαιο και η νομοθεσία ορίζουν. Απαξιούν ακόμα να απαντήσουν σε καταγγελίες και σε θέματα και αιτήματα στα οποία, εκ των καθηκόντων τους, οφείλουν να το κάνουν.
Πιθανόν να θεωρούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο γρήγορα θα ξεχαστούν τα όσα τέθηκαν και όσα καταγγέλθηκαν αλλά και θα αποφύγουν να ελεγχθούν για όσα έπραξαν ή δεν έπραξαν!
Την 02/03/2017 απέστειλα προς την ΔΕΥΑΗ, με συστημένη επιστολή, αίτημα με το οποίο ζητάω μου επιστραφεί ως αχρεωστήτως καταβληθέν κατά την διάρκεια του έτους 2015 το ποσό των τριάντα ευρώ και είκοσι λεπτών (30,20) πλέον Φ.Π.Α, το οποίο κατέβαλα στην ΔΕΥΑΗ ως ειδικό τέλος 80%, διότι όπως προκύπτει από την ισχύουσα νομοθεσία η είσπραξη του ποσού αυτού έγινε παρανόμως από την επιχείρησή αυτή.
Αν και παρήλθαν οι από τον νόμο προθεσμίες, στις οποίες η ΔΕΥΑΗ όφειλε να απαντήσει, ουδεμία απάντηση έλαβα εγώ, αλλά και όσοι συμπολίτες μας έχουν το δικαίωμα να πληροφορηθούν και να γνωρίζουν. Βέβαια οι προθεσμίες κατά τις οποίες έχει κάποιος το δικαίωμα να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων του δεν έχουν παρέλθει και δεν θα παρέλθουν πριν το τέλος του 2017. Αν σε αυτό ελπίζετε και αποσκοπείτε να είστε σίγουροι κύριοι της ΔΕΥΑΗ ότι δεν θα μείνει αναπάντητο!! 


Την 06/03/2017, με δύο αιτήσεις που κατέθεσα, ζήτησα να μου αποσταλούν αντίγραφο της οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας της ΔΕΥΑΗ, η οποία ανατέθηκε να γίνει από την εταιρεία Σαφαρίκας Γ. –Σαφαρίκας Χ. Ο.Ε. και αντίγραφο της υπάρχουσας σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Φιλιατών, η οποία αφορά σε προμήθεια νερού από την ΔΕΥΑΗ σε ορισμένα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου αυτού. Ούτε και σε αυτά τα αιτήματα έλαβα κάποια απάντηση, παρότι παρήλθαν οι προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες!! «Βασιλικότεροι του βασιλέως» είπαμε!!!
Με ανάρτησή μου την 16/3/2017, η οποία αναμεταδόθηκε από αρκετά ενημερωτικά μέσα της περιοχής μας, κατήγγειλα ότι η ΔΕΥΑΗ παρανόμως και χωρίς να προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, προέβη στην θέσπιση «τέλους όμβριων υδάτων»
Με άλλη ανάρτησή μου την 23/32017, η οποία και αυτή αναμεταδόθηκε και έγινε ευρέως γνωστή, ζήτησα από την ΔΕΥΑΗ να μας απαντήσει σε διάφορα ερωτήματα όσον αφορά τις οφειλές, τα χρέη της, την διαχείριση των εσόδων και πολλά άλλα. Άκρα του τάφου σιωπή και καμία απάντηση!! Μάλλον είναι της λογικής ότι όλα γρήγορα ξεχνιούνται εκεί στη ΔΕΥΑΗ!!!
Κινείστε εκτός και στα όρια του νόμου και παρατυπείτε διαρκώς και χωρίς καμία αιδώ κύριοι της ΔΕΥΑΗ. Έχετε θέσει εαυτούς υπεράνω των υπολοίπων και των νόμων! Οι παρατυπίες στις οποίες έχετε προβεί δεν θα μείνουν εσαεί ούτε κρυφές αλλά ούτε και χωρίς καμία τιμωρία.
Οιαδήποτε και να είναι αυτή.
Είτε πειθαρχική, είτε ποινική αλλά είτε και απλά η απαξίωση την οποία θα αντικρίζετε στο βλέμμα των πολιτών που δεν οφείλουν να πληρώνουν τα δικά σας λάθη και αμαρτίες!!!



ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Βασιλικότεροι του βασιλέως - Του Σταύρου Κωστάρα  ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Βασιλικότεροι του βασιλέως - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 25, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.