Ηγουμενίτσα: Mια γιορτή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν, τιμούν και σέβονται την Παράδοση.



Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου πρωτοστατούντος του Αρχιερατικού Επίτροπου Ηγουμενίτσας Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου Ελευθέριου Κωνσταντή και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας της Αγίας Τριάδας στους δρόμους του Γραικοχωρίου.

Την εικόνα κράτησαν εκπρόσωποι των χορευτικών τμημάτων του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γραικοχωρίου φορώντας παραδοσιακές στολές.
Την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας συνόδευε η φιλαρμονική του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ακολούθησε η 10η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου με τίτλο « Όσο γυρίζει o Χορός… ο Κύκλος μεγαλώνει» 

Μια γιορτή θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής η οποία στηρίζεται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ, την Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου αλλά και από φίλους του συλλόγου και αρκετούς εθελοντές.
Ένα συναπάντημα που σκοπός του είναι η αναβίωση, η διατήρηση και η προβολή των Παραδοσιακών Χορών, των ηθών και των εθίμων των διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας.




Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δονάτος Μαρτίνης, Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσας Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κωνσταντής, Ο Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ Γεράσιμος Φουσέκης οι Αντιδήμαρχοι: Μιχάλης Γκίκας, Παναγιώτα Σούρλα, Δημήτριος Πάκος, η Δημοτική Σύμβουλος Ρεγγίνα Δηλαβέρη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελένη Βρύση και η Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλιάνα Σπανοπουλου .

Μ’ ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα με Χορούς και Τραγούδια από το Αιγαίο, Ιόνιο, και Ήπειρο, οι οποίοι παρουσιάστηκαν από τα χορευτικά του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Γραικοχωρίου, από την Κρήτη οι οποίοι παρουσιάστηκαν από τον Σύλλογο Κρητών Φοιτητών Ιωαννίνων και από την Μικρά Ασία οι οποίοι παρουσιάστηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας, το Γραικοχώρι γέμισε από τους μοναδικούς ήχους των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και τα απαράμιλλα χρώματα και σχέδια των τοπικών παραδοσιακών φορεσιών της Πατρίδας μας.
Εθελοντές του συλλόγου είχαν ετοιμάσει βραστό κοκκινιστό κρέας με κριθαράκι για να γευτούν 1300 και πλέον άτομα την παράδοση δωρεάν, γύρω από ένα κοινό τραπέζι, σε ένα δείπνο γεμάτο από Αγάπη αφιερωμένο στο τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος , το Άγιο Πνεύμα .

Χίλια Καλώς του χρόνου να ανταμώσουμε και πάλι !!!


 
Ηγουμενίτσα: Mια γιορτή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν, τιμούν και σέβονται την Παράδοση. Ηγουμενίτσα: Mια γιορτή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν, τιμούν και σέβονται την Παράδοση. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 07, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.