Την Παρασκευή 28 Ιουλίου το γλέντι του ΠΑΜΕ στην Ηγουμενίτσα


Το ταξικό εργατικό κίνημα, το εργατικό κέντρο και τα ταξικά Σωματεία του Νομού, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από την εκδήλωση της κρίσης που όλο και βαθαίνει, έχουμε πάρει πρωτοβουλίες τόσο για την ανακούφιση της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης που βιώνει η λαϊκή οικογένεια καθημερινά με την ανεργία, την απληρωσιά, τις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις στον χώρο δουλειάς, όσο και συνολικά για τη ζωή της εργατικής- λαϊκής οικογένειας, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό.


Συνεχίζοντας σ΄ αυτήν την κατεύθυνση για 3η συνεχή χρονιά, οργανώνουμε γλέντι ταξικής αλληλεγγύης με ζωντανή ΔΗΜΟΤΙΚΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 στις 9.00 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Θέλουμε και μ΄ αυτήν την δράση μας να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα: «ένας για όλους και όλοι για έναν». Να αναδείξουμε την δύναμη της οργανωμένης πάλης, με προοπτική την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβάλλει αυτήν την βαρβαρότητα σε βάρος των εργαζομένων για τα κέρδη του κεφαλαίου. Χτίζουμε τις δικές μας ανθρώπινες αλυσίδες αλληλεγγύης, όχι για να επιβιώσουμε αλλά για να τους ανατρέψουμε.

Σε μια περίοδο που το εκμεταλλευτικό σύστημα σπρώχνει τους εργαζόμενους στην ανεργία και την φτώχεια για να θησαυρίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες, νοιώθουμε την ανάγκη να είμαστε δίπλα στους ανέργους και τις οικογένειες τους. Κάνουμε πράξη την ολόπλευρη αλληλεγγύη. Η ταξική αλληλεγγύη είναι όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης. Η διοργάνωση του γλεντιού είναι η ταξική – εργατική απάντηση αλληλεγγύης απέναντι στην ψεύτικη και υποκριτική «αλληλεγγύη» της «ελεημοσύνης» και της «φιλανθρωπίας» των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των ΜΚΟ, της εκκλησίας και όλων αυτών των παρασίτων και των «εργαλείων» τους, όπως είναι η φασιστική Χ.Α.

Η εργατική τάξη με τους συμμάχους της μπορεί να επιβάλλει το δικό της δίκιο. Οι εργαζόμενοι να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Τα ταξικά Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απλώνουν το χέρι στον κάθε συνάδελφο – συναδέλφισσα που είναι άνεργος – άνεργη η κάνει ένα δύο μεροκάματα για να σταθεί με το κεφάλι ψηλά, να παλέψει, να οργανωθεί και να κατακτήσει όλα όσα του στερούν.

Κανένας μόνος! Με το κεφάλι ψηλά λοιπόν, με το ταξικό κίνημα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας .Όλοι μαζί άνεργοι και εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, σαν μια γροθιά προετοιμαζόμαστε για τους σκληρούς ταξικούς αγώνες που είναι μπροστά μας. Στην μιζέρια και την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν οι καπιταλιστές και τα πολιτικά τσιράκια τους, η ΕΕ, κυβέρνηση, απαντάμε με ταξική περηφάνια, ο ένας ακουμπώντας στον άλλον, προετοιμάζοντας την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Σας καλούμε να δώσετε μεγαλύτερη δύναμη σε αυτούς τους αγώνες, να απλώσουμε πλατιά την αλληλεγγύη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων υπηρετεί πολιτικές αποκλειστικά υπέρ του κεφαλαίου και την ώρα που φορτώνουν στον λαό δυσβάσταχτα βάρη, την ίδια ώρα ψηφίζουν νόμους για νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους και εμπλέκουν την Ελλάδα ακόμη πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς.

Να γίνει σε όλους μας καθαρό πως για να βγει νικητής ο λαός, απαιτείται οργάνωση και συσπείρωση στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς, στα συνδικάτα, σε κάθε γειτονιά. Να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, η ταξική – αγωνιστική αλληλεγγύη. Μόνο ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης μπορεί να αναχαιτίσει την αντιλαϊκή επίθεση.

Σ ΄αυτά τα πλαίσια διακινούμε κουπόνι για την ενίσχυση των λαϊκών φροντιστηρίων που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο, για την ενίσχυση των Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και θα κληρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την λαϊκή οικογένεια. 


 
Την Παρασκευή 28 Ιουλίου το γλέντι του ΠΑΜΕ στην Ηγουμενίτσα Την Παρασκευή 28 Ιουλίου το γλέντι του ΠΑΜΕ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.