"Καλημέρα" Καραϊβική της Ελλάδας...

Σας γράφω με περισσότερη λύπη από ότι θυμό για αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες εδώ στα Σύβοτα Θεσπρωτίας,την ναυαρχίδα του τουρισμού του νομού μας. 
Ως επαγγελματίας που ζει από τον τουρισμό κατανοώ κάθε κίνηση από την πλευρά του δήμου ή του λιμεναρχείου μας ώστε τα Σύβοτα να προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κόσμο. 
Άλλωστε και εμείς, οι άνθρωποι του τουρισμού, προσπαθούμε κάθε χρόνο να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε ο κόσμος που έρχεται να φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Έχουμε αποδείξει έμπρακτα τόσα χρόνια ότι δεν αποζητάμε εφήμερους πελάτες όπως επίσης ότι δεν προσπαθούμε να κερδοσκοπήσουμε στο όνομα του τουρισμού. 

Για να μην σας κουράζω όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες όπου το λιμεναρχείο, μας ζήτησε 8 ευρώ τη μέρα, δηλαδή 240 ευρώ ΚΑΘΕ μήνα για να μπορούμε να έχουμε τις ιδιωτικές μας βάρκες μέσα στο λιμάνι. 
Με λίγα λόγια μας αναγκάζουν να βγάλουμε τις βάρκες εκτός θάλασσας καθώς κανένας από εμάς δεν δέχεται να πληρώσει ένα τέτοιο ποσό. Θεωρώ πολύ λογικό ότι πρέπει να πληρώνουμε κάποιο ποσό για να σταθμεύουμε στο λιμάνι μεν αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια δε.


Θα μπορούσα να δεχτώ ότι αυτό πρέπει να γίνει "για το καλό" του δήμου υπό κάποιες προϋποθέσεις:
Αρχικά εφόσον ο δήμος σε συνεργασία με τον ΟΛΗΓ θέλουν να προσεγγίσουν περισσότερα ιστιοφόρα η κότερα θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για αυτά αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο που επισκέπτονται τα Σύβοτα.
Δεύτερον: Αν φροντίσουν στις παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων ώστε να μην είμαι αναγκασμένη να κάθομαι πάνω στα σκουπίδια που έχει αφήσει ο προηγούμενος (-προφανώς-) στην άμμο γιατί δεν έχει που να τα πετάξει.
Τρίτον: Αν φροντίσουν να φτιάξουν κεντρικά σημεία του χωριού όπως πχ η πλατεία της Αναύρας η οποία μοιάζει εγκαταλειμμένη.
Τέλος να θυμίσω στο Δήμο και στον ΟΛΗΓ ότι χάρη στην αγάπη και το μεράκι των ντόπιων εθελοντών (sivotistas) καθαρίζονται οι παραλίες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, έχουν γίνει στο παρελθόν δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί κεντρικών μονοπατιών και άλλα πολλά.
Αν κάποιος μου εγγυηθεί ότι τα 8 ευρώ αλλά έστω και ένα μέρος από τα δημοτικά τέλη που πληρώνω θα διατεθούν για όλα τα παραπάνω με την καρδιά μου να τους δώσω 18 ευρώ τη μέρα.
Δεν μπορεί όμως στο όνομα του τουρισμού να μην σέβεσαι τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτόν, τους αφανής ήρωες που προσπαθούν κάθε χρόνο να βάλουν τα δυνατά τους ώστε ο κόσμος να μείνει ευχαριστημένος και να ξανά προτιμήσει την Καραϊβική της Ελλάδας όπως παινεύεστε.

"Καλημέρα" Καραϊβική της Ελλάδας.
Αγανακτισμένη δημότης


 
"Καλημέρα" Καραϊβική της Ελλάδας... "Καλημέρα" Καραϊβική της Ελλάδας... Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 08, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.