"Αντάρτικο" Μάριου Κάτση στην εκλογή Δ. Καμμένου στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής (+ΒΙΝΤΕΟ)




Τη θέση τους από την εκλογή του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής διαχώρισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης μαζί με άλλους 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας «παρών» στη σχετική ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασαν την επιλογή του βουλευτή των ΑΝΕΛ που είχε προκαλέσει σάλο όταν ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης παραποιημένη φωτογραφία από το Άουσβιτς. Ειδικότερα πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών» (Νίκος Φίλης, Μάκης Μπαλαούρας, Μάριος Κάτσης, Γιώργος Ψυχογιός, Εύη Καρακώστα) εκφράζοντας μέσα στη Βουλή την αντίθεσή τους. Σημειώνεται ότι στη εν λόγω ψηφοφορία δεν υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσουν οι βουλευτές «όχι» αλλά μόνο «παρών» προκειμένου να προστατευτεί το κύρος του αντιπροέδρου.


Επίσης άλλοι 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν από την ψηφοφορία συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα πέραν του πρωθυπουργού απουσίαζαν οι υπουργοί και βουλευτές: Τασία Χριστοδουλοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης. Από την ψηφοφορία απουσίαζε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχαν μάλιστα έντονο εσωκομματικό χρώμα καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από την ομάδα των "53" δηλαδή την εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος που αποδοκιμάζει έντονα τις ακραίες θέσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος εξελέγη στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής με 182 «ναι» έναντι 14 «παρών».

Στη θέση του όγδοου αντιπροέδρου της Βουλής εξελέγη με 188 «ναι» έναντι 8 «παρών», ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων.


 
 
"Αντάρτικο" Μάριου Κάτση στην εκλογή Δ. Καμμένου στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής (+ΒΙΝΤΕΟ) "Αντάρτικο" Μάριου Κάτση στην εκλογή Δ. Καμμένου στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Αντάρτικα(όπως υποστηριζατε) κε Κατση κάνουμε στα μνημόνια που ψηφίζετε, όχι στον 7ο-8ο-10ο αντιπρόεδρο της βουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.