Ανακοίνωση της ΕΙΝΗ, για τα προβλήματα στελέχωσης των Νοσοκομείων της Ηπείρου



Τα προβλήματα στελέχωσης των Νοσοκομείων της Ηπείρου με γιατρούς συνεχίζονται.
Οι διοικήσεις σε κάποια νοσοκομεία κυρίως της περιφέρειας συνεχίζουν να αξιοποιούν γνωστές από παλιότερα μεθόδους, χρησιμοποιώντας την υπερεργασία, τον εξαναγκασμό και την μη εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων.
ΓΝ- ΚΥ Φιλιατών :
Υπολειτουργία τμημάτων πρόσφατη αποχώρηση Οφθαλμίατρου λόγω απαξιωτικής συμπεριφοράς.
Μη λειτουργία του μαστογράφου.
Πρόγραμμα εφημεριών που δεν ανταποκρίνεται στη βαρύτητα των τμημάτων (τροποποιήσεις στα προγράμματα εφημερίας).
Καθυστέρηση στη Λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.
Απαράδεκτη και επιλεκτική συμπεριφορά στο τελευταίο ΔΣ, σχετικά με δήθεν μη τήρηση του ωραρίου εφημέρευσης.
Τα προβλήματα θα επιδεινωθούν μετά την ενεργοποίηση του Νόμου για τις μεταθέσεις από παραμεθόριες περιοχές.


Στο Γ. Νοσοκομείο Άρτας:
• Στερούν ακόμη και το αναφαίρετο δικαίωμα της χρήσης της άδειας ανατροφής τέκνων, καταστρατηγούν την νόμιμη διαδικασία και αντί συνεχόμενου 9μήνου την χορηγούν τμηματικά, χωρίς ίχνος ευαισθησίας στην οικογένεια και την παιδική ηλικία.
• Στερούν από τους γιατρούς τα νόμιμα ρεπό.
• Μετατρέπουν εφημερίες κατά το δοκούν και δεν εφαρμόζουν τα προγράμματα που υποβάλουν οι Διευθυντές των κλινικών.
• Υπερεργασία σε πολλά τμήματα και ΄΄ εξαναγκασμός ΄΄ με εντέλλεσθε σε πέραν του νόμου εφημερίες, με το πρόσχημα των ελάχιστων προσλήψεων γιατρών.
• Εντέλλεσθε στους γιατρούς της Μονάδας να κάνουν εφημερίες και στην Καρδιολογική
κλινική.
• Στο ακτινολογικό αν και το προσωπικό συνεχώς μειώνεται, επιβάλλουν αύξηση των Απεικονιστικών εξετάσεων και αρνούνται την ολοήμερη λειτουργία του εργαστηρίου. Ενδεικτικά το Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Άρτας, παρόλο το μειωμένο προσωπικό, παρουσιάζει σημαντικό έργο : έγιναν 8915 αξονικές το 2015 και 5139 το 2016 και ήδη το πρώτο 6μηνο του 2017 έφτασαν τις 4393, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΥΠΕ.
• Τα ραντεβού για Μαστογραφίες έχουν φθάσει στον Δεκέμβριο 2017 και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να αναγκάζονται ή να πηγαίνουν σε ιδιώτες ή να καταφεύγουν και να μετακινούνται στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων με αποτέλεσμά την περαιτέρω συμφόρηση και αυτών

Νοσοκομείο Πρέβεζας:
• Εντέλλεσθε για υπέρβαση εφημεριών πέραν του Νόμου.
•Τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού παρά μόνο κάποιων επικουρικών.
• Αποσπάσεις – μετακινήσεις Γενικών Ιατρών και Αγροτικών γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο καλύπτοντας τα κενά σε προσωπικό και υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

ΓΝ Λευκάδας
Προβλήματα με τις προσλήψεις σε Μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού:
Θέση ΕΒ Παθολογίας κηρύχτηκε άγονη.
ΕΒ Καρδιολογίας ακυρώθηκε
ΕΒ Ορθοπεδικής ακύρωση της διαδικασίας λόγω ένστασης υποψήφιου για παράβαση του Συμβουλίου Κρίσης.
Το νοσοκομείο λειτουργεί αποκλειστικά με επικουρικούς γιατρούς υπηρετούν 11 επικουρικοί γιατροί ( περισσότεροι από τους μόνιμους).

ΠΓΝΙ
Λειτουργία Κλινικών με μείζονα προβλήματα.
Καρδιοχειρουργική κλινική, για την λειτουργία της οποίας αξιοποιούνται γιατροί άλλων ειδικοτήτων ( Αναισθησιολόγοι).
Ογκολογική κλινική, χωρίς ειδικευόμενους και ειδικευμένους.
Αιματολογική, Ουρολογική, Αναισθησιολογική παντελής έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών.
Μετακινήσεις γιατρών από ΚΥ για την λειτουργία των ΤΕΠ του νοσοκομείου ( παραπέρα υποβάθμιση ΠΦΥ)
Ελάχιστες νέες μόνιμες θέσεις εργασίας γιατρών την ίδια στιγμή που υπηρετούν 35 επικουρικοί γιατροί.
Ελλειμματικός προϋπολογισμός, που με βάση την εμπειρία του 2016 θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου νωρίτερα από πέρυσι ( η ένταξη της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥ ορισμένων κατηγοριών ασθενών στα Νοσοκομεία εκτίναξε την φαρμακευτική δαπάνη με αποτέλεσμα οι προϋπολογισμοί για τα φάρμακα να μην επαρκούν για το 2017.

Γ.Ν. Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Ελλείψεις σε ειδικευόμενους ( Αναισθησιολογία χωρίς ειδικευόμενους)
Οριακή η λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής της Πνευμονολογικής και του Παθολογοανατομικού από ειδικευμένους ιατρούς, να γίνει άμεσα η κάλυψη των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί.Αδυναμία προϋπολογισμού για υποστήριξη ακόμη και πρόσληψης επικουρικών.Πρόσφατη ακύρωση Ορθοπεδικών χειρουργείων λόγω αδυναμίας προϋπολογισμού για υλικά , όταν η Ορθοπεδική κλινική λειτουργεί με αυξημένη κίνηση.
Έλλειψη σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, πεπαλαιωμένος εξοπλισμός όπως στο ακτινολογικό, Αναισθησιολογικό κ.αΠαρά τις εξαγγελίες για σταθεροποίηση του ΕΣΥ, γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων συνθηκών εργασίας σε νοσοκομεία της Ηπείρου. Οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων σε συνθήκες ανύπαρκτης και υποβαθμισμένης ΠΦΥ οδηγούν σε παραπέρα προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στα 2 τριτοβάθμια νοσοκομεία της Ηπείρου. Τα κενά στη στελέχωση από ειδικευόμενους γιατρούς αποτελούν καμπανάκι για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, την επιτέλεση του εκπαιδευτικού και επιστημονικού ρόλου όλων των γιατρών και την αντικειμενική επιδείνωση που η διαδικασία αυτή θα έχει για τις ανάγκες των ασθενών μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ της ΕΙΝΗ
Η πρόεδρος Ο Γεν. γραμματέας
Κιτσανού Μαργαρίτα Παππάς Χαράλαμπος 


 
Ανακοίνωση της ΕΙΝΗ, για τα προβλήματα στελέχωσης των Νοσοκομείων της Ηπείρου Ανακοίνωση της ΕΙΝΗ, για τα προβλήματα στελέχωσης των Νοσοκομείων της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.