Επιστημονική δικαίωση για τον Θεσπρωτό διατροφολόγο Γιάννη Σουπιό στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας




To MediDiatrofi.gr, είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει ότι, ο επιστημονικός του διευθυντής, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.), Ιωάννης Σουπιός, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος (B.Sc.,M.Pr.), που ζει και δραστηριοποιείτε κυρίως στην Ήπειρο, μετά από 6 χρόνια επιβεβαιώνεται για όσα έλεγε και για την μελέτη του για την επιστήμη της Διατροφογενετικής.

O κ. Ιωάννης Σουπιός, έχει ασχοληθεί εδώ και αρκετά χρόνια με τις δυνατότητες που παρέχει η επιστήμη της διατροφογενετικής στη δημιουργία εξατομικευμένων διαιτολογίων. 
Θεωρεί ότι η ιδανική δίαιτα είναι προσαρμοσμένη στις πραγματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου όπως αυτές εκφράζονται μέσω της ανάλυσης του DNA. 
Ήδη από το 2011 με εκτενή άρθρα του σε δημοφιλή ενημερωτικά δίκτυα, όπως η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", το ειδησεογραφικό site της κας Τατιάνας Στεφανίδου "TLIFE", σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε συνέντευξη του στην δημοσιογράφο κα Νικολέτα Ντάμπου στο "Life2day" αλλά και με συχνές παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και την επιστημονική κοινότητα για τις δυνατότητες της διατροφογενετικής. 


Όλα αυτά τα χρόνια ο καταξιωμένος διαιτολόγος - διατροφολόγος, κ. Ιωάννης Σουπιός, με υπομονή και επιμονή μελετάει και αναμένει την στιγμή που θα μπορέσει να εφαρμόσει πρακτικά πλέον το τέστ διατροφογενετικής στον Ελληνικό πληθυσμό έχοντας την επιστημονική βάση και ανάλυση που θα εξασφαλίσουν αξιόπιστα αποτελέσματα. Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας που επιτρέπει την ανάλυση πολύ μεγάλου αριθμού γονιδίων σε προσιτές τιμές και την ολοκλήρωση και δημοσίευση πάμπολων επιστημονικών μελετών σε όλο τον κόσμο που δείχνουν την πρακτική αξία ενός εμπεριστατωμένου γονιδιακού ελέγχου, είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες διατροφογενετικής ως αποκλειστικός συνεργάτης της εταιρείας «ΕΜΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και των Ιωαννίνων. 



Η ελληνική εταιρεία «ΕΜΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ" έχει αναπτύξει το δίκτυο συνεργατών διαιτολόγων, ιατρών και προπονητών GENOSOPHY-Discover Yourself ® ανά την Ελλάδα, προωθώντας εξελιγμένες υπηρεσίες Προδιαθεσικής Γονιδιωματικής σε συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά κέντρα. Το γνωμοδοτικό της συμβούλιο, αποτελείται από καθηγητές της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης καθώς και ερευνητές υψηλού επιπέδου άλλων ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 2017 ο κος Σουπιός συμπράττει με την «ΕΜΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» προσφέροντας κατ’ αποκλειστικότητα τις υπηρεσίες GENOSOPHY discover yourself στην Ηγουμενίτσα και στα Ιωάννινα.

Πιο αναλυτικά μέσα από τις 3 δισεκατομμύρια θέσεις που έχει ο άνθρωπος στο DNA του, έχουν επιλεγεί και μελετώνται αυτές που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα ότι:
  • Επηρεάζουν και επηρεάζονται από τη διατροφική πρόσληψη
  • Συμβάλλουν στη διαθεσιμότητα των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό
  • Σχετίζονται με τη συναισθηματική λήψη τροφής
  • Συσχετίζονται με προδιάθεση για νοσήματα όπως Παχυσαρκία, Διαβήτης τύπου ΙΙ, Δισλιπιδαιμίες, Μεταβολικό σύνδρομο, Θρομβοφιλία και
  • Επηρεάζουν τη βιολογική μας ηλικία


Με τον τρόπο αυτό ο κος Σουπιός, σας παρέχει τη δυνατότητα να βελτιώσετε την υγεία σας κάνοντας πιο στοχευμένες και εξατομικευμένες αλλαγές στις διατροφικές σας επιλογές.

Με αναίμακτο και ανώδυνο τρόπο, με ένα μικρό δείγμα λίγων κυττάρων από το εσωτερικό του στόματος, είμαστε πλέον σε θέση
  • Να διαφοροποιηθούμε από τα κοινά διαιτολόγια
  • Να προσφέρουμε αξιόπιστες επιστημονικές πληροφορίες σε αντίθεση με τα αμφίβολα τεστ (π.χ. τεστ δυσανεξίας, ομάδες αίματος κτλ) που έχουν διαδοθεί τα τελευταία χρόνια
  • Να αντλήσουμε επιπλέον πληροφορίες για όποιον το επιθυμεί σχετικά με αθλητικές δραστηριότητες ή προδιαθέσεις ασθενειών και να στοιχειοθετήσουμε πρακτικές διαιτητικές συμβουλές για την πρόληψη των ασθενειών ή την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ατομικών δυνατοτήτων.


Επιστημονική δικαίωση για τον Θεσπρωτό διατροφολόγο Γιάννη Σουπιό στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας Επιστημονική δικαίωση για τον Θεσπρωτό διατροφολόγο Γιάννη Σουπιό στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.