Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας βρίσκουν εύκολα τα εκατομμύρια - Για το Νοσοκομείο Φιλιατών γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εκατό χιλιάδες; - Του Πέτρου Μίντζα




Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, για την επαναλειτουργία του οφθαλμολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Φιλιατών. Θα ήθελα να διατυπώσω ως απλός πολίτης δημόσια για μία ακόμη φορά την ταπεινή μου άποψη, για αυτό το σοβαρότατο θέμα που ταλανίζει και επιβαρύνει οικονομικά κυρίως τους υπερήλικες Θεσπρωτούς.

Ο κ. Κάτσης, ο οποίος πετάει στα σύννεφα από τη χαρά του, για το «κατόρθωμα» (κάλυψη της κενής θέσης του οφθαλμίατρου στο νοσοκομείου Φιλιατών) της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναφέρει στην ανακοίνωσή τα εξής: Με την επαναλειτουργία του οφθαλμολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Φιλιατών, διαψεύσαμε εμπράκτως τις Κασσάνδρες που έσπευσαν να μιλήσουν για καταστροφή στην υγεία στη Θεσπρωτία.

Τι και αν καλύφθηκε η θέση του οφθαλμίατρου, τη μοναδική υπηρεσία που θα προσφέρει στους ασθενείς –όπως και οι προηγούμενοι-είναι η συνταγογράφηση.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών δυστυχώς δεν απέκτησε ακόμη οφθαλμολογική μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, με εξοπλισμό που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της οφθαλμοχειρουργικής, όπως μας υπόσχονταν τα τοπικά στελέχη και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με συνέπεια η οδύσσεια καθώς η και οικονομική αφαίμαξη των ανήμπορων ηλικιωμένων και των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Και δεν πρόκειται να τελειώσει στο ορατό μέλλον, διότι δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού Βουλευτή, των κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο οποίοι στις απαντήσεις τους σε παρέμβασή μας για αυτό το θέμα στις αρχές του έτους, διαβεβαίωναν τους Θεσπρωτούς πως το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου θα δώσει άμεσα λύση και ότι έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να προμηθευτεί το νοσηλευτικό ίδρυμα τον απαραίτητο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του οφθαλμολογικού τμήματος και τις επόμενες εβδομάδες θα είναι όλα έτοιμα για να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί αγοράς.


Έχουν παρέλθει από τότε 7 μήνες και η διαδικασία για την αγορά του εξοπλισμού βρίσκεται ακόμη στην αρχή.

Μήπως μπορούν τα κομματικά επιτελεία και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, να πουν στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία , πότε επιτέλους θα τελειώσει η διαδικασία προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να έχει τη δυνατότητα ο οφθαλμίατρος να κάνει τόσο της πρωτοβάθμιες όσο και τις δευτεροβάθμιες οφθαλμολογικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Φιλιατών και να μην χρειάζεται να μεταφέρονται ακόμη και με ασθενοφόρο ηλικιωμένοι ανήμποροι στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων για μία μικροεπέμβαση στα μάτια;

Το επιχείρημά που επικαλείται ο κυβερνητικός Βουλευτής και τα τοπικά κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχουν οι εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ (τόσο είναι το κόστος του εξοπλισμού), δεν ευσταθεί και δεν ευσταθεί διότι προ ημερών παρελήφθη η πρώτη παρτίδα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, το κόστος του οποίου ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας τα βρίσκουν εύκολα τα εκατομμύρια, για το Νοσοκομείο Φιλιατών γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ;

Τα τοπικά κομματικά επιτελεία και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ας έχουν υπόψη τους ότι, οι Θεσπρωτοί δεν ανέχονται τις κοροϊδίες και τις αδικίες και όταν έρθει η ώρα της κάλπης τιμωρούν αυστηρά.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία


 
Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας βρίσκουν εύκολα τα εκατομμύρια - Για το Νοσοκομείο Φιλιατών γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εκατό χιλιάδες; - Του Πέτρου Μίντζα Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας βρίσκουν εύκολα τα εκατομμύρια - Για το Νοσοκομείο Φιλιατών γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εκατό χιλιάδες; - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.