Με παρακλάδι στην Ήπειρο το κύκλωμα ελληνοποιήσεων - Δικηγόρος στην Ηγουμενίτσα μεθόδευε λευκούς γάμους και εικονικές υιοθεσίες



Παρακλάδι και στην Ήπειρο έχει η εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην ελληνοποίηση αλλοδαπών μέσω ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας και εικονικών γάμων. Ένα από τα πρόσωπα κλειδιά άλλωστε είναι ο δικηγόρος, τον ρόλο του οποίου αποκάλυψε προ ημερών το Epiruspost, με αφορμή την έρευνα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά από καταγγελίες για παράνομες ελληνοποιήσεις.

Ο 38χρονος δικηγόρος ο οποίος αναζητείται από τις αρχές, διατηρούσε γραφείο στα Γιάννινα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως ορμητήριο για την προσέγγιση αλλοδαπών, ενώ επέλεγε να διεκπεραιώνει μέρος της γραφειοκρατικής διαδικασίας στην Ηγουμενίτσα, όπου συνεργάζονταν με συγκεκριμένα γραφεία.

Στην Αποκεντρωμένη Ηπείρου ελέγχου δεκαπέντε περιπτώσεις ύποπτων ελληνοποιήσεων ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας το κύκλωμα έχει πραγματοποιήσει 474 ελληνοποιήσεις με λευκούς γάμους και παράνομες υιοθεσίες οι οποίες έχουν μπει πλέον στο μικροσκόπιο της έρευνας.


Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, αρχηγός του κυκλώματος ήταν μια 59χρονη λογίστρια, σε βάρος της οποίας εκκρεμούν και καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα, ενώ το «δεξί της χέρι«, φέρεται ότι ήταν ένας 38χρονος δικηγόρος.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής 12 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι η 59χρονη και οι τέσσερις συμβολαιογράφοι, ενώ αναζητούνται ο 38χρονος δικηγόρος και μια 30χρονη.

Επίσης κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα άλλα 76 άτομα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η λογίστρια και ο δικηγόρος προσέγγιζαν Ελληνίδες με εξώγαμα παιδιά και να δεχτούν να ανγνωριστεί το παιδί τους από αλλοδαπούς, εξασφαλίζοντας τους με αυτό τον τρόπο άδεια παραμονής στην χώρα.

Το ίδιο έκαναν και με εικονικούς γάμους, εισπράττοντας για αυτές τις «υπηρεσίες» σημαντικά ποσά. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 47 περιπτώσεις νομιμοποίησης μέσω παράνομης αναγνώρισης πατρότητας, ενώ εξετάζονται άλλες 474 περιπτώσεις.

Σε έρευνες που έγιναν σε 16 σπίτια και γραφεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από έγγραφα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, σφραγίδες και φωτογραφίες τύπου ταυτότητας. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


 
Με παρακλάδι στην Ήπειρο το κύκλωμα ελληνοποιήσεων - Δικηγόρος στην Ηγουμενίτσα μεθόδευε λευκούς γάμους και εικονικές υιοθεσίες  Με παρακλάδι στην Ήπειρο το κύκλωμα ελληνοποιήσεων - Δικηγόρος στην Ηγουμενίτσα μεθόδευε λευκούς γάμους και εικονικές υιοθεσίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.