Ταλαιπωρία για 49 μαθητές της Παραμυθιάς. Εκκενώθηκε προληπτικά η κατασκήνωση Σοφικού λόγω πυρκαγιάς. Κανένας λόγος ανησυχίας λέει η πυροσβεστική.



Με υπόδειξη της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, (καθαρά για προληπτικούς λόγους) η κατασκήνωση "Ranch" του Σοφικού στην Κορινθία, στην οποία μεταξύ άλλων, βρίσκονται και 49 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου από σχολεία της Παραμυθιάς.

Αν και η φωτιά βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση, ωστόσο η κατασκήνωση εκκενώθηκε λόγω των καπνών από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Ρυτό Κορινθίας και η οποία γρήγορα εξαπλώθηκε σε παρακείμενη δασική έκταση.

Οι μαθητές της Παραμυθιάς μαζί με συνοδούς, γονείς και όσους συμμετείχαν στην συγκεκριμένη κατασκηνωτική περίοδο, μεταφέρθηκαν σε Γυμνάσιο της περιοχής όπου και διανυκτέρευσαν και φυσικά μπορει να ειχε ταλαιπωρία ωστόσο διασκέδασαν την περιπετειούλα τους, αφού δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, σήμερα και αναλόγως με τις υποδείξεις της πυροσβεστικής, θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσουν την κατασκήνωση, ή αν θα επιστρέψουν πίσω στην Παραμυθιά, με τις περισσότερες πιθανότητες να έχει το πρώτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η χτεσινή μέρα ήταν και η πρώτη μέρα στην κατασκήνωση των μαθητών της Παραμυθιάς.

Όσον αφορά την φωτιά, με την βοήθεια της βροχής έχει περιοριστεί η ένταση της, και σύμφωνα με τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο που ως επικεφαλής συντονίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης, στην περιοχή επιχειρούν 30 οχήματα με 80 πυροσβέστες καθώς και πεζοπόρο τμήμα από 50 άτομα.


 
Ταλαιπωρία για 49 μαθητές της Παραμυθιάς. Εκκενώθηκε προληπτικά η κατασκήνωση Σοφικού λόγω πυρκαγιάς. Κανένας λόγος ανησυχίας λέει η πυροσβεστική. Ταλαιπωρία για 49 μαθητές της Παραμυθιάς. Εκκενώθηκε προληπτικά η κατασκήνωση Σοφικού λόγω πυρκαγιάς. Κανένας λόγος ανησυχίας λέει η πυροσβεστική. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 22, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.