Στον Αχέροντα, παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου


 
Στον Αχέροντα βρέθηκαν 16 παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου Πωγωνιανής, όπου και πραγματοποίησαν δραστηριότητες στο ποτάμι. Οι μικροί μας φίλοι επισκεφτήκαν την περιοχή το Σάββατο, στα πλαίσια των ημερήσιων εκδρομών της «Κιβωτού του Κόσμου» και μεταξύ άλλων απόλαυσαν βαρκάδα στο ποτάμι, προσφορά της Pony Club, με την δημοτική αρχή, να ευχαριστεί την επιχείρηση για την προσφορά της.

«Ο Δήμος Σουλίου, πάντα αρωγός στο πολύ σημαντικό έργο της Κιβωτού του κόσμου η οποία βρίσκεται ορεινή και ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων, φιλοξένησε το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 παιδιά από τη δομή Ιωαννίνων τα οποία επισκέφτηκαν τον ποταμό Αχέροντα προκειμένου να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες στον ποτάμι. Ευχαριστούμε τον κ. Φωτίου Ηλία ο οποίος προσέφερε δωρεάν δραστηριότητες ράφτινγκ. Η χαρά και η ευτυχία στα πρόσωπα των μικρών παιδιών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας» αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δήμαρχος Σουλίου.


Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόσφατο παρελθόν, ο σύλλογος ιδιοκτητών ξένων γλωσσών Παραμυθιάς καθώς και το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι του δήμου Σουλίου, διοργάνωσαν καμπάνιες συγκέντρωσης προϊόντων, με σκοπό την αρωγή στην προσπάθεια της «Κιβωτού του Κόσμου»

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.


 
Στον Αχέροντα, παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου Στον Αχέροντα, παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.