Στο 40% τα κενά στο Ελληνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ντίσελντορφ



Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Η παρατεταμένη κωλυσιεργία που επιδεικνύουν τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου σας, στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, οδήγησαν τα αμιγή ελληνικά σχολεία στην Βόρεια Ρηνανία σε υποτυπώδη λειτουργία. Διανύσαμε ήδη ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής περιόδου και στο Γυμνάσιο- Λύκειο Ντίσελντορφ τα κενά αγγίζουν το 40%.
Βασικές ειδικότητες παραμένουν αστελέχωτες και με βάση το χρονοδιάγραμμα που ακολουθεί η υπηρεσία σας φοβούμεθα πως οι καθηγητές θα έρθουν μαζί με τον Αϊ Βασίλη.

Απομακρύνατε πριν δύο χρόνια τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν επί σειρά ετών τα σχολεία μας χωρίς επιμίσθιο, θέλοντας να τηρήσετε τον κανόνα της ισονομίας, αποσπώντας εκείνους με επιμίσθιο και τους έχετε από τον Ιούνιο απλήρωτους. Μάλιστα η απόφασή σας ελήφθη εν καιρώ οικονομικού στραγγαλισμού των δημοσίων εσόδων σε εποχή βομβαρδισμού μνημονίων.


Προφανώς η συμπεριφορά σας γεννά σκέψεις σε όλη την ομογένεια και ερωτήματα πως η αντιφατική τακτική στην οργάνωση και λειτουργία των σχολείων αποσκοπεί στην σταδιακή απαξίωση τους με σκοπό τον αφανισμό τους. Αλλαζονική εξάλλου και η συμπεριφορά τόσο της ΔΙΠΟΔΕ όσο και του συντονιστή εκπαίδευσης Σοφού Εμμανουήλ στο Βερολίνο ,αρνούμενοι να μοιραστούν την αγωνία εκατοντάδων οικογενειών εξηγώντας στα θεσμικά όργανα των γονέων τι ακριβώς συμβαίνει.

Ζητάμε άμεσα κύριε Υπουργέ τη λύση στο πρόβλημα που εσείς δημιουργήσατε το γρηγορότερο ,ώστε τα παιδιά μας να μη στερηθούν περισσότερο το δικαίωμά τους στη γνώση που εσείς το στερείτε εντέχνως. Σας ενημερώνουμε πως η επόμενή μας κίνηση δε θα είναι γραπτή αλλά με φωνή που πιθανώς να μας ακούσετε έως την Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Για το Δ.Σ Συλλόγου Γονέων 
Δημοτικού σχολείου Ντίσελντορφ
Ο γενικός γραμματέας
Χαράλαμπος Αντωνίου 


 
Στο 40% τα κενά στο Ελληνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ντίσελντορφ Στο 40% τα κενά στο Ελληνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ντίσελντορφ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.