Συνεχίζονται οι καταγγελίες των εργαζομένων για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών - Του Πέτρου Μίντζα



Πληθαίνουν οι καταγγελίες κατά της διοίκησης του νοσοκομείου Φιλιατών που ελέγχεται για ανοίκεια και αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στο προσωπικό, την ίδια ώρα που εγείρονται σοβαρά ερωτήματα τα οποία σχετίζονται με φαινόμενα αδιαφάνειας στη διαδικασία προμήθειας ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού από δωρεές πολιτών.

Τα προηγούμενα δημοσιεύματα μας επί του θέματος και οι σκληρές ανακοινώσεις της ΕΙΝΑΠ, καθώς και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου, έκαναν πολλά στόματα να ανοίξουν και χωρίς υπερβολή οι καταγγελίες που μας φθάνουν είναι καταιγιστικές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί μάλιστα ότι όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή και την κάλυψη τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ασκούν παρασκηνιακά την εξουσία στο νοσοκομείο και οι οποίοι εμφανίζονται να ακολουθούν την τακτική του «ό,τι πει ο κ. Διοικητής».



Αναμένοντας και τη λίστα με τις δωρεές την οποία και με άλλη αφορμή ζητήσαμε να δημοσιοποιηθεί, θα επιμείνουμε να θέσουμε μερικά ερωτήματα, μέχρι να δοθούν πειστικές εξηγήσεις:

1ον) Ποια δύναμη διατήρησε στη θέση του τον κ. διοικητή ενώ είναι υπόδικος για τη γνωστή υπόθεση της μη αποδοχής υποψηφιότητας της Διευθύντριας του ακτινολογικού στη διαδικασία επιλογής ως διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας;

2ον) Ποιοι και γιατί ανέχονται τα τερτίπια του που τον οδηγούν να κάνει επιλεκτικό έλεγχο για την τήρηση του ωραρίου;

3ον) Ποιος του επιτρέπει να παρεμβαίνει απροκάλυπτα στα προγράμματα εφημέριων του ιατρικού προσωπικού, της νοσηλευτικής υπηρεσίας, των τεχνικών υπηρεσιών, των τεχνολόγων και παρασκευαστών, η κατάρτιση των οποίων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των προϊσταμένων ή των διευθυντών των τμημάτων;.

4ον) Με ποια επιστημονικά κριτήρια γίνονται οι προαναφερθείσες προμήθειες των καινούργιων ιατρικών μηχανημάτων; Ρωτήθηκε το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο που είναι το επιστημονικό συμβούλιο;

5ον) Ποιο μεγάλο έργο προσέφερε αυτός και οι προκάτοχοι του διοικητές διορισμένοι με κομματικά κριτήρια ώστε να δικαιούνται τιμητικής πλακέτας; Αλήθεια σε ποιο άλλο νοσοκομείο της χώρας έγινε αυτό;
6ον) Και με την ευκαιρία, που κολλάει η πολυδιαφημισμένη λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας που αναβάλλεται από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παραμύθι πάει σύννεφο -κοινός παρονομαστής για τον κ. Διοικητή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- και, όπως το πάνε, το αποτέλεσμα θα είναι να συστεγαστούν οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας της Ηγουμενίτσας, πληρώνοντας βέβαια ο Έλληνας φορολογούμενος το γενναίο πρόστιμο για την αλλαγή χρήσης.

Αυτά προς το παρόν. Και περιμένουμε απαντήσεις ουσίας και όχι περικοκλάδες για το ποιος αγαπάει και ποιος όχι το Νοσοκομείο που σκοπό έχουν να κλείσουν τα στόματα και κάποιοι να διαφημίζουν αιματηρά πλεονάσματα για να κάνουν ό,τι θέλουν «στα μουλωχτά». 
Ανοιχτά, λοιπόν, και δημόσια. 
Να ειπωθούν όλα.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. 
Πέτρος Μίντζας

Υ.Γ.: Επειδή διάφοροι φίλοι –εντός και εκτός εισαγωγικών- μας ζητούν να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα αλλά και να παρέμβουμε για να καταλαγιάσουν τα πάθη που εξάπτονται από τις δικαστικές διαμάχες που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στη διοίκηση και ιατρούς του νοσοκομείου, δεν έχουμε δυσκολία να ενώσουμε τη φωνή μας και να κάνουμε έκκληση, όπως και στο παρελθόν, να πάψουν όλα αυτά.
Επειδή, όμως, θέλουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο δίκαιοι, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι αυτά τα φαινόμενα, που είναι πρωτόγνωρα στον μικρό μας τόπο, εμφανίστηκαν επί των ημερών της τωρινής διοίκησης. 
Οπότε, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «ο τρώσας και ιάσεται». (=Αυτός που άνοιξε την πληγή, οφείλει και να τη θεραπεύσει).
Συνεχίζονται οι καταγγελίες των εργαζομένων για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών - Του Πέτρου Μίντζα Συνεχίζονται οι καταγγελίες των εργαζομένων για τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.