Παραμυθιά: Αμφισβητούν τις μετρήσεις ποιότητας του νερού από τις πηγές Άμπουλα και ζητούν να πραγματοποιήσουν έλεγχο.



Μεγάλες γκρίνιες έχει προκαλέσει η ύδρευση του Αχέροντα από τις πηγές Άμπουλας, με τους κατοίκους άλλα και την τοπική κοινότητα Γλυκής, να ζητούν να πραγματοποιήσουν έλεγχο με δείγμα που θα λάβουν οι ίδιοι και το οποίο θα εξεταστεί από δικο τους διαπιστευμένο εργαστήριο στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, στις μετρήσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και χημικός έλεγχος, εκτός από τον μικροβιολογικό που παρουσίασε η δημοτική αρχή, αμφισβητώντας ευθέως την καταλληλότητα του νερού λόγω φυτοφαρμάκων άλλα και λημμάτων και βαρέων μετάλων από τον ΧΥΤΑ.

Μάλιστα ζήτησαν, παρουσία του αντιδήμαρχου ύδρευσης Θεόδωρου Μπάτση, να εισέλθουν στην πηγή Αμπουλα και να λάβουν οι ίδιοι παρουσία κάμερας, δείγματα νερού. 

Σε περίπτωση που το αίτημα τους δεν γίνει δεκτό, δηλώνουν πως θα εισέλθουν μόνοι τους στην πηγή.


Τέλος ζητούν να τους παραδοθεί η σχετική μελέτη που περιγράφει όλους τους έλεγχους που επιβάλλονται από την νομοθεσία και που πραγματοποιήθηκαν, πριν την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Σε επικοινωνία μας με τον αντιδήμαρχο ύδρευσης Θεόδωρο Μπάτση, μας δήλωσε πως το αίτημα τους για δειγματοληπτικό έλεγχο θα γίνει δεκτό και πως θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο τους, αρκεί να τους ενημερώσουν για την διαδικασία και για το εργαστήριο που θα πραγματοποιήσει τις μετρήσεις, για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα του.

Δείτε το σχετικό αίτημα της τοπικής κοινότητας Γλυκής καθώς και τα στοιχεια που απαιτούν για έλεγχο:




Παραμυθιά: Αμφισβητούν τις μετρήσεις ποιότητας του νερού από τις πηγές Άμπουλα και ζητούν να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Παραμυθιά: Αμφισβητούν τις μετρήσεις ποιότητας του νερού από τις πηγές Άμπουλα και ζητούν να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.