Ηγουμενίτσα: Με μια μεγάλη γιορτή έκλεισαν τα θερινά προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, αποχαιρετήσαμε σήμερα, παιδιά, εργαζόμενοι, Δ.Σ., εθελοντές και γονείς το καλοκαίρι που φεύγει, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τα Χριστούγεννα.

Μια αστραπιαία ιδέα του νέου Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης, για τη δημιουργία θερινών προγραμμάτων ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης, πήρε σάρκα και οστά. Και μπορεί στην αρχή να ξεκίνησαν δειλά-δειλά, σύντομα όμως εξελίχθηκαν σε δυναμικά εργαστήρια ανάδειξης δεξιοτήτων και ταλέντων!!! Μέσα από τη συνεργασία, την ομαδικότητα, το σεβασμό και την αλληλοκατανόηση, την επιμονή και υπομονή, την περιέργεια για το καινούριο και το άγνωστο, και παρά τη διαφορετική ηλικιακά σύνθεση των ομάδων, τα παιδιά ξεδίπλωσαν κρυφές πτυχές του εαυτού τους.

Αρωγοί και συνοδοιπόροι στο όραμά μας, ποιοι άλλοι από τους εθελοντές, χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η διοργάνωση όχι μόνο της σημερινής εκδήλωσης λήξης των θερινών προγραμμάτων αλλά και όλων των δράσεων του καλοκαιριού. Με τη βοήθειά τους τα παιδιά έμαθαν να αφηγούνται, να δραματοποιούν, να απεικονίζουν παραμύθια, αλλά και να φτιάχνουν δικά τους, να παίζουν παντομίμα και θεατρικό παιχνίδι, να κάνουν κατασκευές με κοχύλια, με πηλό και γύψο, μάσκες με γυψόγαζα, μαράκες με πολύχρωμα χαρτόνια και κορδέλες, να ζωγραφίζουν σε πέτρες, να κατασκευάζουν μούμιες, να στέλνουν τις ευχές τους με κάρτες που φτιάχνουν μόνα τους, με αγάπη, μεράκι και φαντασία, έκαναν φιγούρες με κινούμενα σχέδια, είδαν ταινίες, έκαναν παιχνίδια φιλαναγνωσίας, τραγούδησαν, χόρεψαν, ξεσηκώνοντας τη γειτονιά στο πόδι με τις χαρούμενες φωνούλες τους… Επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και ξεναγήθηκαν στους χώρους τους, μαθαίνοντας την ιστορία των προγόνων μας στη θεσπρωτική γη. Γνώρισαν από κοντά τις εγκαταστάσεις, την ιστορία και τη δράση του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας. 




Επισκέφτηκαν το Ενετικό Κάστρο της πόλης μας, παίζοντας παιχνίδια κάτω από τον παχύ ίσκιο των πεύκων και αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου… Τα θερινά προγράμματα, βέβαια, πέρα από τη χαρά, την ελεύθερη έκφραση και την εμπειρία μέσα από δημιουργικές κατασκευές και καλλιτεχνικές δημιουργίες, πέρα από το ξαλάφρωμα» κάποιων εργαζόμενων γονιών, ανέδειξαν και μια άλλη πτυχή: τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά!!! 

 Στις δράσεις αυτές είχαμε την πρόθυμη και εθελοντική προσφορά και συμπαράσταση των εθελοντών μας: Ηρώς Στεφάνου, Στέλλας Λένη, Άρη και Μαρίας Μπέλλου, Ελευθερίας Γιώγου, Άννας Ρεντζεπέρη, Δώρας Τάτση, Νίκης Φερεντίνου, Σάρας Χάιντερ, Πέτρου και Βάσως Κοτσινή, Άννας Μπρέστα, των μαμάδων κ.κ. Αντιγόνης Λουκά, Σωτηρίας Ιωάννου-Πανταζή, Λυδίας Δήμου, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. πατέρα Ευστάθιου Καλταπανίδη και της Προέδρου κας Αλέκας Κοτσώνη. 


Αποφασίσαμε, λοιπόν, να κλείσουμε τις καλοκαιρινές μας δράσεις, αφήνοντας μια γλυκιά ανάμνηση στα παιδιά… Μέσα από παλιά, παραδοσιακά παιχνίδια, με τραγούδι, χορό, κέφι και χαρούμενα ξεφωνητά!!! Σήμερα, οι παλαιότεροι από μας, παρέα με το αεράκι και την αύρα της θάλασσας, θυμηθήκαμε παλιά, ξεχασμένα παιχνίδια, με τα οποία μεγαλώσαμε παίζοντάς τα στις γειτονιές και τις αλάνες, ενώ οι μικροί μας φίλοι έμαθαν να παίζουν, ομαδικά, παιχνίδια συνεργασίας, σε κλίμα ευγενούς άμιλλας, συνδυάζοντας το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί». 


Ευχαριστούμε τους προπονητές των Αθλητικών Συλλόγων του "ΠΡΩΤΕΑ" (κ.κ. Σαββίνα Μπέζα και Δημήτρη Θωμάζο), του "ΕΡΜΗ (κ.κ. Θωμά Λάμπρου και Πέτρο Νίκου), του "ΗΡΑΚΛΗ" Φιλιατών (κ. Χρήστο Αδαμίδη), την Ίριδα Λάμπρου, τα λογοθεραπεύτρια-λογοπαθολόγο κα Ηρώ Στεφάνου, τις μαμάδες του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας και την Πρόεδρό του κα Ματίνα Μπέση-Κολιογιάννη, τη νηπιαγωγό κα Ντίνα Βέρμπη από το ΚΔΑΠ "ΔΙΑΥΛΟΣ", τους εθελοντές εκπαιδευτικούς κ.κ. Άννα Ρεντζεπέρη, Νίκη Τσόδουλου, Μάγδα Σιατούνη, Βάσω Σεισμανίδη, Στέργιο Παλπάνη, Ανθούλα Αλεξίου, τη σχολική ψυχολόγο Ελένη Χαλμαντζή, τους εθελοντές γονείς: Ρούλα Δακούκη, Αντιγόνη Λουκά, Σωτηρία Ιωάννου-Πανταζή, Θάνη Βογιατζή-Βρακά, Tatiana Stoicheva-Lagouri, Λεωνίδα Πλακούτση, Ανδρέα Λιόλιο και Λεωνίδα Βρακά. Ευχαριστούμε πολύ το μάγο μας, κ. Αλέξη Σακαρέλη, για τη χαρά που σκόρπισε απλόχερα στους μικρούς μας φίλους. Τους αδελφούς Άρη και Μαρία Μπέλλου από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας, για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης και τα παιδικά τραγούδια που ακούστηκαν. Τον καλλιτέχνη φωτογράφο κ. Αντώνη Παπαλάμπρου για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, το Βαγγέλη Χαλμαντζή, που βιντεοσκόπησε όλα τα παιχνίδια και τις δράσεις του Κέντρου για μια ακόμη φορά, καθώς και το Camping ΔΡΕΠΑΝΟΣ για τη φιλοξενία μας στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά, γιατί ενστερνίστηκαν το όραμά μας και συνέδραμαν ποικιλοτρόπως τις δράσεις του Κέντρου. Η βοήθεια και η εθελοντική συμμετοχή όλων τους ήταν καταλυτική και ανεκτίμητη!!!

Θα ήταν παράλειψη αν δεν έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης -"ΑΡΙΑΔΝΗ", στους χορηγούς μας Eurolines – Σ. Μπακολιάς & Σια ΕΠΕ, μέγας χορηγός, ΘΕΟΧΑΝ Α.Ε. και ΠΑΝΤΑΖΗΣ - «Ο φούρνος στο λιμάνι», χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα ήταν ελλιπής η διοργάνωση.

Ευχαριστούμε και τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σ΄ αυτό μας το εγχείρημα.

Μα, προπαντός, ευχαριστούμε τους μικρούς μας φίλους, που αψήφησαν πρωινό ξύπνημα, χουζούρι, ανεμελιά, καύσωνα και ομόρφυναν τους χώρους του Κέντρου, με ζωγραφιές, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ενέργεια, ζωντάνια, χαμόγελα και χαρούμενες φωνές!!!

Αυτό είναι το όραμα και ο στόχος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ»: η διεύρυνση και το άνοιγμα των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης στην τοπική κοινωνία, με απώτερο σκοπό την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, με προτεραιότητα και κύριο μέλημά μας να αφήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!!!

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Αλέκα Κοτσώνη 
 
Ηγουμενίτσα: Με μια μεγάλη γιορτή έκλεισαν τα θερινά προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Με μια μεγάλη γιορτή έκλεισαν τα θερινά προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.