Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον με κινητικά προβλήματα να κάνει μια βόλτα στην Ηγουμενίτσα; (ΒΙΝΤΕΟ)










Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και μετά από πρόσκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο σύλλογος Στοργή υλοποίησε δράση, η οποία αφορούσε την προσβασιμότητα-κινητικότητα στους δρόμους της πόλης μας.

Έτσι, λοιπόν, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:00μμ μαζευτήκαμε με αφετηρία την πλατεία Δημαρχείου και κινηθήκαμε με αμαξίδια στα πεζοδρόμια της οδού Κύπρου και κατεβήκαμε στην παραλιακή οδό. Είχαμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε με βιωματικό τρόπο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας.

Παρατηρήσαμε ότι η προσβασιμότητα εξαντλείται κυρίως στην τοποθέτηση ράμπας. Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι σε πολλά πεζοδρόμια η κλίση της ράμπας ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε τη διέλευση του αμαξιδίου. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι που να εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Σε πολλές περιπτώσεις οι κοινόχρηστοι χώροι είναι γεμάτοι φυσικά και τεχνητά εμπόδια. Η ύπαρξη των εμποδίων αυτών οφείλεται εκτός των άλλων στην έλλειψη κοινωνικής συνείδησης, στην έλλειψη σεβασμού στους νόμους όπως επίσης και στην ατιμωρησία από τις αρμόδιες αρχές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή τους, τον Ερυθρό Σταυρό και τον Δημήτρη Κατσιμπόκη, οποίος έφτιαξε ένα βίντεο ( διαθέσιμο στο: Sky is the limit - Katsibokis Dimitris) με στιγμιότυπα από τη δράση για λογαριασμό του Συλλόγου.

Κλείνοντας, αναφέρουμε το πιο συγκινητικό σχόλιο μιας μικρής μαθήτριας, η οποία είπε στο τέλος της πορείας, καθώς επιστρέφαμε στην Πλατεία Δημαρχείου:

«Πόσο δυσκολεύονται οι άνθρωποι που δεν μπορούν να περπατήσουν!»

Σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών με αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας


 
 
Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον με κινητικά προβλήματα να κάνει μια βόλτα στην Ηγουμενίτσα; (ΒΙΝΤΕΟ) Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον με κινητικά προβλήματα να κάνει μια βόλτα στην Ηγουμενίτσα; (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.