Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων η Θεσπρωτή Μυρτώ Λύκα



Η νεαρή Θεσπρωτή κτηνοτρόφος Μυρτώ Λύκα, με δυναμική δράση ως πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας, εξελέγη αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, που νέος πρόεδρός της είναι ο Στέργιος Κύρτσιος. 
Η Μυρτώ Λύκα είναι ένα κορίτσι, που εγκατέλειψε την επαγγελματική της καριέρα στη Θεσσαλονίκη (δούλευε στις πληροφορίες, στο γραφείο αερολιμενικών και στην αίθουσα vip του αεροδρομίου) και εγκαταστάθηκε στο χωριό της Μαργαρίτι, ασχολούμενη με την κτηνοτροφία, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. 
Έχει όραμα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενή τομέα, τον οποίο θεωρεί βασικό πυλώνα της οικονομίας, καθώς και μαχητικό ήθος, κάτι που εκτιμήθηκε από το χώρο της τοπικά και βρέθηκε αρχικά στη θέση της προέδρου του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας και τώρα στη θέση της αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων. 


Επιδίωξή της είναι να εξελίξει σε πρότυπη και επισκέψιμη στο κοινό την οικογενειακή κτηνοτροφική μονάδα με γιδοπρόβατα. 
Το δικό της μήνυμα στους νέους που αναζητούν το μέλλον τους στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι σαφέστατο και βιωματικό: «Να γυρίσουν στην ύπαιθρο, παρά να περιπλανώνται στις μεγαλουπόλεις αναζητώντας δουλειά. Να καλλιεργήσουν τα χωράφια η να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία. Ο πρωτογενής τομέας είναι μοχλός ανάπτυξης, με την προϋπόθεση να αγαπήσουν αυτό που θα επιλέξουν κάνουν».  

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων αποτελούν ο Στέργιος Κύρτσιος από τη Βέροια ως πρόεδρος, ο Γιάννης Γκρίνιας από τη Μαγνησία και η Μυρτώ Λύκα από τη Θεσπρωτία ως αντιπρόεδροι, ο Νίκος Παλάσκας από τη Λάρισα ως γενικός γραμματέας και το συμπληρώνουν ο Κώστας Θεοδωρόπουλος από την Ηλεία, ο Χρήστος Λελέκης από την Κοζάνη, ο Παναγιώτης Λειβαδίτης από την Δράμα και η Ελπίδα Σιδηροπούλου από τις Σέρρες. 


 
Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων η Θεσπρωτή Μυρτώ Λύκα Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων η Θεσπρωτή Μυρτώ Λύκα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.