Τα είπε και με τον Γεν. Γραμματέα Δημόσια Τάξης η Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτίας



Την ευκαιρία να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο είχε το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στην συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Γεν. Γραμματέα Δημόσια Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Στην συνάντηση έδωσε το παρών και ο Θεσπρωτός βουλευτής Μάριος Κάτσης ο οποίος προώθησε στον Γενικό Γραμματέα τα αιτήματα του Προεδρείου.Στο τραπέζι τέθηκε μεταξύ άλλων η άμεση ανάγκη που έχει η Υπηρεσία σε εξοπλισμό (ελαστιχά, κράνη), το αίτημα για μεταφορά σε νέο κτίριο και η ανάγκη επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου.

Το τελευταίο συζητήθηκε εκτενώς και από την συνάντηση που είχε το προεδρείο με τον με τον Τομεάρχη για θέματα Δημόσιας Τάξης Νέας Δημοκρατίας Μάχιμο Χαρακόπουλο.

Αναλυτικά η επιστολή που απέδωσε το Προεδρείο στον κ.Αναγνωστάκη.


«Κύριε Γενικέ Γραμματέα, στα πλαίσια της συνάντησής σας μαζί μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μία σειρά προβλημάτων που απασχολεί το σύνολο των συναδέλφων μας.

Συγκεκριμένα:

1) Εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων οι οποίες αφορούν διεκδικήσεις του Αστυνομικού Προσωπικού που έχουν τελεσιδικήσει και εκκρεμή η εκτέλεσή τους από τα αρμόδια Υπουργεία. Με τις αποφάσεις 159/2013 και 1571/2013 του ΣΤΕ μερίδα συναδέλφων μας έχει δικαιωθεί οριστικά και εδώ και πέντε σχεδόν χρόνια περιμένει την εκτέλεση των αποφάσεων. Ως πότε θα περιμένουμε;

2) Δυστυχώς οι πιστώσεις για την προμήθεια ελαστικών για τα υπηρεσιακά οχήματα δεν έχουν εγκριθεί. Υπάρχουν οχήματα τα οποία κινούνται με λάστιχα που έχουν διανύσει 100.000 χλμ και πάνω. Η παρέμβασή σας κρίνεται πλέον απαραίτητη για να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να ακινητοποιηθούν οχήματα και να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.

3) Οπωσδήποτε επειγόντως έγκριση δαπάνης για την αγορά νέων κρανών για τη Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Θεσπρωτίας αφού τα υπάρχοντα είναι 15ετίας, φθαρμένα, ραγισμένα και δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο των συναδέλφων αστυνομικών.

4) Αρχικά με την Εγνατία Οδό και τώρα με την περάτωση των έργων επί της Ιόνιας Οδού πλέον η κίνηση προς και από την Ηγουμενίτσα πολλαπλασιάζεται. Κρίνεται πλέον επιβεβλημένη για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών επί των ανωτέρω οδών η ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Εγνατίας Οδού καθόσον το Τ.Τ. Ηγουμενίτσας ήδη είναι επιφορτισμένο με την πολύ δύσκολη δουλειά της εποπτείας των οδών της πόλης όπου η κίνηση πλέον καθημερινά είναι μεγάλη.

5) Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Δ.Α. Θεσπρωτίας είναι παμπάλαιο και εξαιρετικά μη λειτουργικό. Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες για την εύρεση νέου χώρου στέγασης των υπηρεσιών της Δ/νσης τόσο από την Φυσική Ηγεσία (Διευθυντή, Υποδιευθυντές) όσο και από τους υπόλοιπους φορείς του τόπου (Βουλευτές, Δημάρχους, Περιφερειάρχες κ.α.), έχει εντοπιστεί κάποιος χώρος, ωστόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτού είναι περίπλοκο και χρειάζεται πολύ και καλή διάθεση από πολλούς για να βρεθεί μια λύση. Θεωρούμε ότι η παρέμβασή σας θα μπορούσε τη δεδομένη στιγμή να είναι καταλυτική.

6) Επέκταση επιδόματος παραμεθορίου με γεωγραφικά κριτήρια και την εναρμόνιση με το ισχύον νομικό πλαίσιο για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο ώστε να μην υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των αστυνομικών που υπηρετούν στη μεθόριο.Τα παραπάνω ζητήματα απασχολούν σήμερα το προσωπικό της Δ.Α. Θεσπρωτίας και θεωρούμε ότι με δεδομένη τη καλή διάθεσή σας είναι η ώρα να επιλυθούν.»


 
Τα είπε και με τον Γεν. Γραμματέα Δημόσια Τάξης η Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτίας Τα είπε και με τον Γεν. Γραμματέα Δημόσια Τάξης η Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.