Καταργείται το υποθηκοφυλάκειο Παραμυθιάς. Στην θέση του ιδρύεται κτηματικό γραφείο


Στις αρχές του 2018, αναμένεται η εφαρμογή του νέου νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο, «Σύσταση Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου», που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή και σύμφωνα με το οποίο καταργούνται Υποθηκοφυλακεία μεταξύ των οποίων και αυτό της Παραμυθιάς.

Με το νέο νομοσχέδιο ιδρύεται νέο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), υπό την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, που σήμερα υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και το Κτηματολόγιο, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στο δημόσιο και έχει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας.



Παράλληλα αλλάζει ο χάρτης του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα, καθώς ιδρύονται 16 Κτηματολογικά Γραφεία, με συνολικά 184 υποκαταστήματα, τα οποία θα καλύπτουν και τις αρμοδιότητες όλων των έμμισθων και άμισθων υποθηκοφυλακείων, που καταργούνται.

Ο νέος φορέας θα διαθέτει 1.300 θέσεις προσωπικού, ώστε να απορροφηθούν οι 238 άμισθοι και οι 257 δικαστικοί υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων, καθώς και οι 368 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Κτηματολογίου. Επίσης προβλέπεται να ενισχυθεί με νομικούς και μηχανικούς, ώστε να καλυφθούν τα σημερινά κενά.

Μεταξύ των κτηματολογικών γραφείων που ιδρύονται, είναι και της Παραμυθιάς.


 
Καταργείται το υποθηκοφυλάκειο Παραμυθιάς. Στην θέση του ιδρύεται κτηματικό γραφείο Καταργείται το υποθηκοφυλάκειο Παραμυθιάς. Στην θέση του ιδρύεται κτηματικό γραφείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.