Δένουν τα πλοία στην γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα



Δεμένα θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου και για 4 ώρες, τα πλοία της γραμμής Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, μετά από απόφαση του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των πλοιοκτητριών εταιριών τις οποίες καταγγέλλουν για αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα του προσωπικού των πλοίων και κατ’ επέκταση του επιβατικού κοινού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου:



«μετά την πρώτη άκαρπη συνάντηση της ένωσης εφοπλιστών πορθμείων με την ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά σωματεία, το σωματείο μας ζήτησε συνάντηση με τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας για την επίλυση διαφορών που αφορούν την συλλογική σύμβαση εργασίας πορθμείων εσωτερικού, εργασιακά ζητήματα και την ακινησία πλοίων κλειστού τύπου.

Στην συνάντηση εκτός του κεντρικού λιμενάρχη Ηγουμενίτσας και εκπροσώπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, προσήλθε εκπρόσωπος μιας μόνο εταιρίας της γραμμής Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας και μίας εταιρείας της γραμμής Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη, οι οποίοι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να απαντήσουν και θα έπρεπε να μεταφέρουν τα αιτήματα.


Όπως είναι προφανές η παντελής αδιαφορία για διάλογο προς επίλυση ζωτικών θεμάτων που μας απασχολούν αλλά και την τοπική κοινωνία, από την υποβάθμιση της γραμμής με την απομάκρυνση των κλειστού τύπου πλοίων, τις πεντάμηνες ακινησίες κατά την χειμερινή περίοδο και την άνιση κατανομή δρομολογίων, μας αναγκάζει να αντιδράσουμε αρχικά με τετράωρες στάσεις εργασίας την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 από ώρα 08:00 έως 12:00 και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 από ώρα 12:00 έως 16:00.

Καλούμε τα μέλη μας σε γενικές συνελεύσεις την Δευτέρα στις 09:00 και την Τρίτη στις 13:00 στην αίθουσα συνελεύσεων του ΟΛΚΕ.

Τέλος ζητάμε την κατανόηση του επιβατηγού κοινού για την ταλαιπωρία που θα του προξενήσουμε, πρέπει όμως όλοι να αντιληφθούν ότι τα αιτήματα δεν αφορούν μόνο τους ναυτεργάτες αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας». 


 
Δένουν τα πλοία στην γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Δένουν τα πλοία στην γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.