Επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα



Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε την Τρίτη με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Μάξιμο, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που λειτουργεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά της Αποστολής και μοίρασε δώρα στα παιδιά της δομής.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη μονάδα συσκευασίας ιχθύων «Δάγων», η οποία ιδρύθηκε και λειτουργεί, εδώ και τρία χρόνια, με μετόχους τους ιδιοκτήτες πέντε μικρών εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στη Θεσπρωτία και έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.



Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας, ενημερώθηκε από τους παραγωγούς για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και συνομίλησε με εργαζόμενους της μονάδας.

Στη συζήτηση που είχε με τους παραγωγούς, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε το ιδιαίτερο βάρος που δίνει η Κυβέρνηση στην ενίσχυση της παραγωγής της ιχθυοκαλλιέργειας για τη βελτίωση της ήδη καλής θέσης που διατηρεί η Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά.

Σημείωσε ότι στόχος της συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων με τους παραγωγούς είναι να απορροφηθούν στο σύνολό τους οι κοινοτικοί πόροι των 150 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αλιείας, να δημιουργηθούν υποδομές, βασισμένες στην καινοτομία, οι οποίες θα δώσουν προστιθέμενη αξία στη παραγωγική βάση, ενώ τους επισήμανε την ανάγκη οι ίδιοι οι παραγωγοί να αξιοποιήσουν τον νόμο και να δημιουργήσουν συνεταιρισμούς παραγωγών.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα, με σημαντική συνεισφορά στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας προσφέροντας περισσότερα από 600 εκατομμύρια σε εξαγωγές κάθε χρόνο.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο κλάδος μπορεί να ενισχυθεί, να επεκταθεί η δραστηριότητά του με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς προβλήματα στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, και διαμορφώνοντας το νέο μοντέλο παραγωγής, που θα μας οδηγήσει εκτός κρίσης σε ένα βιώσιμο μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης.


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα Επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.