Αθώοι λόγω άγνοιας…


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI_yfkuldX3DctCOb2jlwTDpJyln9qgnMHx7c0Ah5OGHjs9vLebvE-ZoTGSA6pG5m8UakMQIGhrN903rLhWVYm4UmWRUPEg6mn8UPmpxd_MmsfsTyWLVo0fffZMWBKQQGCB7TJSgpuXbF4/s1600/13.jpg

Αθώους έκρινε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλο και τον πρώην Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ηλία Λώλη

Οι δύο άντρες κατηγορούταν για παράβαση του άρθρου 28 παρ. 1 Ν. 1650/86 για την προστασία του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα πως «με πρόθεση άσκησαν δραστηριότητα χωρίς την απαιτούμενη, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1650/1986, άδεια ή έγκριση και υποβάθμισαν το περιβάλλον».

Στις απολογίες τους και οι δύο ισχυριστήκαν πως δεν γνώριζαν πως απαιτούταν η σχετική άδεια για τη λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης στην περιοχή του Γραικοχωρίου, στο παλιό εργοτάξιο της Εγνατίας.

Ισχυρισμός, που κατά τη ταπεινή μας άποψη, προσβάλει τον θεσμό του Δημάρχου, αφού υπενθυμίζουμε πως ο κ. Λώλος έχει διατελέσει 8 χρόνια Δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Μαργαριτίου, είναι τρία χρόνια Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και άλλα τόσο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Καρβουναρίου.



Η Δημοτική Αρχή διαθέτει δύο έγκριτους νομικούς αλλά και έμπειρους υπαλλήλους στις τεχνικές υπηρεσίες.

Οπότε, η άγνοια της ισχύουσας νομοθεσίας, εκ μέρους του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία στο δικαστήριο, αφού ως γνωστό και άγνοια του νόμου δεν δικαιολογείται, αλλά και με τον τρόπο αυτό, υποβαθμίζει την αξία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, οι οποίοι και πραγματοποίησαν την αυτοψία μετά από την αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας, δηλώνοντας πως η κατάσταση που αντίκρισαν στο σημείο, τους ανάγκασε να επιβάλουν πρόστιμο προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Τελικά το δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση, δεχόμενο τους ισχυρισμούς τους,

αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους, με το σκεπτικό πως δεν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος από μέρους τους.

Αξίζει να σημειωθεί η σοβαρή επίπληξη του προέδρου της αίθουσας προς τον πρώην αντιδήμαρχο καθαριότητας, ο οποίος στην πρώτη δικάσιμο της υπόθεσης, είχε ζητήσει αναβολή για λόγους υγείας, προσκομίζοντας στο δικαστήριο βεβαίωση γιατρού, ενώ το ίδιο βράδυ είχε παραβρεθεί σε κομματική εστίαση της Νέας Δημοκρατίας.


 
Αθώοι λόγω άγνοιας… Αθώοι λόγω άγνοιας… Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.