Θεσπρωτία: Έναρξη προγραμμάτων Erasmus+




Το Δημοτικό σχολείο Παραποτάμου, με την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, υποδέχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Wonderful World of Words» , εταίρους από την Εσθονία, Λιθουανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πορτογαλία και Τουρκία με σκοπό τον προγραμματισμό των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του. Η πρώτη συντονιστική συνάντηση έλαβε χώρα στο Δημοτικό σχολείο Παραποτάμου από την Τρίτη 09/102017 έως και την Τετάρτη 10/10/2017.

Το σχέδιο συνεργασίας στοχεύει στην ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών στην ανάγνωση και τη γραφή μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών.



Οι δραστηριότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν:

· Έκδοση εφημερίδας

· Δημιουργία ιστοσελίδας

· Συγγραφή βιβλίων με ιστορίες από τα παιδιά με την ονομασία “Walking books”

· Συγγραφή σεναρίου και θεατρικών ρόλων εμπνευσμένων από τη σειρά βιβλίων “Walking books”

· Προσχέδια ηλεκτρονικών παιχνιδιών

· Εγχειρίδια για μεθόδους διδασκαλίας λογοτεχνίας

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις μεταξύ εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με σκοπό την αξιολόγηση και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων, αλλά και τη γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα και τον πολιτισμό της εκάστοτε χώρας. Οι δράσεις μας θα γίνονται γνωστές μέσα από την ιστοσελίδα του Δημοτικού σχολείου Παραποτάμου.

Η εμπειρία από το πρόγραμμα Erasmus+ “Wonderful World of Words” θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές, το διδακτικό προσωπικό και την τοπική κοινωνία.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα Erasmus+.


Θεσπρωτία: Έναρξη προγραμμάτων Erasmus+ Θεσπρωτία: Έναρξη προγραμμάτων Erasmus+ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.