Φιλιάτες, 31/12/1936 το πρώτο αυτοκίνητο από Ηγουμενίτσα



(απο την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ)

"Την Πέμπτη 31/12/1936 το πρώτο αυτοκίνητο από Ηγουμενίτσα στους Φιλιάτες είναι γεγονός. 
Ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αντωνακέας το είδε ζεστά το θέμα και αφού επέβαλε προσωπική εργασία 10 ημερών και τελείωσε το τμήμα Βρυσέλλας μέχρι Καλπάκι, το πρώτο αυτοκίνητο μετάφερε τον Νομάρχη τον μηχανικό κ. Γιαννούλη Παμπούκη, τον ιδιαίτερο του Νομάρχη κ. Νίκο Αθανασίου και λοιπούς στην Ελαία, χάρη των εγκαινίων του νέου Σχολείου- το αυτοκίνητο πέρασε τον Καλαμά με το Πορθμείο Βρυσέλλας. 
Στη συνέχεια την ίδια μέρα κατορθώθηκε και ανήλθε τις Κογκέλες των Φιλιατών, με την βοήθεια του συνεργείου του τεχνικού βοηθού Γ. Τρουμπάτα και έγινε δεκτό στον πόλη μας με ενθουσιασμό μεγάλο. "

*το αυτοκίνητο της παραπάνω φωτογραφίας είναι λίγο μεταγενέστερο, είναι κάπου στο Βλαχομαχαλά και πάνω σε αυτό είναι ο μεγάλος αριστερά ο αείμνηστος Θανάσης Μικρούλης, ο μεγαλος στην άλλη άκρη ο Βασίλης Αναστασίου (Ρέφος) στην πόρτα ο μικρός με την ποδιά πρεπει να είναι ο αειμνηστος Λευτέρης Τσώνης.


Φιλιάτες, 31/12/1936 το πρώτο αυτοκίνητο από Ηγουμενίτσα Φιλιάτες, 31/12/1936 το πρώτο αυτοκίνητο από Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.