Η Φιλαρμονική του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη.

Η Φιλαρμονική του Δήμου κέρδισε της εντυπώσεις παρουσιάζοντας ένα ρεπερτόριο με παραδοσιακά τραγούδια που ενορχήστρωσε ο Κος Σπύρος Τζαδήμας με τίτλο «Στα Μονοπάτια της Παράδοσης» ως δείγμα της μουσικής κουλτούρας και παράδοσης του τόπου μας .

Η άψογη εκτέλεση του μελίρρυτου μουσικού προγράμματος ντυμένο με την πανδαισία των δημοτικών ήχων και ακουσμάτων της Ηπείρου αποτελεί δείγμα για άλλη μια φορά της υψηλής ποιότητας μουσικής παιδείας που παρέχεται στις τάξεις της Φιλαρμονικής μας. Η Φιλαρμονικής μας πλέον έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της Θεσπρωτίας και είναι σε θέση να σταθεί επιτυχώς σε όποια εκδήλωση κι αν ζητηθεί να συμμετέχει εντός ή εκτός Θεσπρωτίας .



Είναι ενδεικτικό ότι επαγγελματίες μουσικοί άλλων Φιλαρμονικών προσέγγισαν τους μουσικούς μας και τους εξέφρασαν το θαυμασμό τους.

Οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα μέλη της Φιλαρμονικής είναι σίγουρο ότι εμπλούτισαν τις μουσικές τους γνώσεις, τις οποίες θα μεταλαμπαδεύσουν στη μπαντίνα και στο φυτώριο μας, αλλά και θα αποτελέσουν κίνητρο για νέες πολύχρωμες νότες, Φιλαρμονικές.

Από τις κορυφαίες στιγμές της παρουσίας της Φιλαρμονικής μας στο Φεστιβάλ ήταν και η Παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με άλλες πέντε μεγάλες Φιλαρμονικές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Παρέλαση ξεκίνησε από την Αριστοτέλους (Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου) διέσχισε τη Λεωφόρο Νίκης με φόντο το θρυλικό Θωρηκτό του Πολεμικού Ναυτικού Γ. Αβέρωφ και τελείωσε στον Λευκό Πύργο όπου και έγινε ανάκρουση εμβατηρίων.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας για την στήριξη του στη Φιλαρμονική.

Ευχόμαστε, στον Αρχιμουσικό Κο Τζάνη Κωνσταντίνο και σε όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής καλή συνέχεια στα μουσικά τους ταξίδια.

Είναι σίγουρο ότι τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν το Δήμο μας και μας κάνουν όλους περήφανους.

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Γεράσιμος Φουσέκης


Η Φιλαρμονική του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Η Φιλαρμονική του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.