Ο Θεσπρωτός πρέσβης ε.τ. Χρ. Μπότζιος υπεύθυνος για τις ελληνικές διπλωματικές αρχές διεθνώς...



Ο Θεσπρωτός  πρέσβης ε.τ. Χρ.. Μπότζιος, που είναι συνεργάτης στο υπουργείο Εξωτερικών του υπουργού Νίκου Κοτζιά έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των ελληνικών διπλωματικών αρχών διεθνώς. 
Πρόκειται για ένα δύσκολο και βαρύ συντονιστικό έργο, που μόνο ένας ικανός και έμπειρος διπλωμάτης με ισχυρή προσωπικότητα και βαθιά γνώση των πραγμάτων, όπως ο κ. Μπότζιος, θα μπορούσε να ανταποκριθεί με τόση επιτυχία. 
Σεμνός άνθρωπος ο Θεσπρωτός πρέσβης, έχει βρει από την αρχή της σταδιοδρομίας του τους απαραίτητους εκείνους κωδικούς, ώστε να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός σε όποια αποστολή του ανατίθεται. 
Οι απόψεις του για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας την περίοδο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, δείχνουν ότι δεν αξιολογεί κοντόφθαλμα τις καταστάσεις, αλλά με ανοιχτούς ορίζοντες. 



Μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά: 
"Πόσο επηρεάζεται η εξωτερική μας πολιτική και ασφάλεια από την οικονομική κρίση που περνά, από ετών, η χώρα μας; Ασφαλώς πολύ και ουσιαστικά. 
Η οικονομική κρίση εξασθενεί, κατ΄αρχήν, την γενικότερη εικόνα της χώρας προς τα έξω και πολλοί το μεταφράζουν ότι είναι ευάλωτη και πρόθυμη σε συμβιβασμούς, έτοιμη να υποκύψει σε πιέσεις που της ασκούνται σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. 
Η οικονομικο-κοινωνική κρίση δημιουργεί εξάλλου και κλίμα ηττοπάθειας, και γενικής γκρίνιας. 
Το σημαντικότερο αρνητικό στοιχείο είναι ότι οι δημοσιονομικοί έλεγχοι που μας επιβάλλονται, εμποδίζουν ή δεν επιτρέπουν την ενίσχυση των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων που είναι απαραίτητοι και επιτακτικοί για την εθνική μας ασφάλεια. 
 Στο τομέα αυτό η Κυβέρνηση, οποιαδήποτε Κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρεί. 
 "SI VIS PACEM PARA BELLUM", λέγανε οι Ρωμαίοι. Κυριότατα, να αναδειχθούν οι δικές μας αναπτυξιακές δυνάμεις για να βγούμε από τη πολύχρονη κρίση, η οποία έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση της θέσης της χώρας στη διεθνή κοινωνία". 



Ο Θεσπρωτός πρέσβης ε.τ. Χρ. Μπότζιος υπεύθυνος για τις ελληνικές διπλωματικές αρχές διεθνώς... Ο Θεσπρωτός πρέσβης ε.τ. Χρ. Μπότζιος υπεύθυνος για τις ελληνικές διπλωματικές αρχές διεθνώς... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.