Περιφερειακή σύσκεψη συνταξιοδοτικών οργανώσεων



Την Τετάρτη, 8/11/17 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Άρτας περιφερειακή σύσκεψη συνταξιοδοτικών οργανώσεων με τη συμμετοχή από Ιωάννινα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Άρτα, Λευκάδα, Αμφιλοχία.

Από την Θεσπρωτία πήραν μέρος τα Δ.Σ. των συνταξιοδοτικών οργανώσεων του Ο.Α.Ε.Ε, του ΙΚΑ και των Δημοσίων Υπαλλήλων με επικεφαλείς τους προέδρους των.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΟΣ ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο Α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΣ Δημοσίων Υπαλλήλων Φώτης Αντωνίου και ο πρόεδρος της ΠΟΣ Ο.Α.Ε.Ε. Παντελής Τάτσης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις αποφάσεις που έχει πάρει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) που καλύπτει τους συνταξιούχους σε όλη την Ελλάδα.



Στην τελευταία της συνεδρίαση των παραπάνω οργανώσεων εκτιμήθηκε ότι οι συνεχείς αντιλαϊκές πολιτικές αποφάσεις, έχουν αφανίσει συντάξεις, επιδόματα, μερίσματα, ΕΚΑΣ, μείωση του αφορολογήτου και πάει λέγοντας. Παράλληλα ο Δημόσιος Τομέας Υγείας έχει υποστεί μεγάλα και σοβαρά χτυπήματα με αποτέλεσμα η χώρα μας, ο φτωχοποιημένος λαός της από τα τέσσερα αλλεπάλληλα μνημόνια, να στενάζει και να υποφέρει από την υπολειτουργία, την ανεπάρκεια, από στοιχειώδεις ελλείψεις και το φούντωμα της εμπορευματοποίησης των δομών της Δημόσιας Υγείας που η στήριξη της θα έπρεπε να είναι το κυριότερο μέλημα του “κοινωνικού κράτους”. Αποτέλεσμα όποιος “έχει” επιβιώνει βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη. Όποιος δεν “έχει” αλλοίμονο του.

Έτσι λοιπόν με αυτές τις εκτιμήσεις που σε όλους μας είναι γνωστές επειδή τις ζούμε καθημερινά, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις αποφάσισαν:
Να γίνουν κινητοποιήσεις για τα προβλήματα της υγείας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.
Να γίνει Πανελλαδική συγκέντρωση Συνταξιούχων στην Αθήνα το 2ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Η ημερομηνία θα καθορισθεί στην πορεία.

Ο δρόμος του αγώνα μας καλεί να υψώσουμε για άλλη μια φορά το ανάστημα μας και να στηρίξουμε τα αιτήματα μας απέναντι σ’ αυτές τις διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές που μας εξαθλιώνουν μέρα με τη μέρα.

Ο Πρόεδρος
Τάκης Πετσίνης


 
Περιφερειακή σύσκεψη συνταξιοδοτικών οργανώσεων Περιφερειακή σύσκεψη συνταξιοδοτικών οργανώσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.