Ανακοίνωση της ΚΝΕ Ηγουμενίτσας για τον “ψεύτικο καβγά” μεταξύ ΟΝΝΕΔ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΕΙ




Παρακολουθήσαμε τόσες μέρες αρχικά την παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ στα τεκταινόμενα, και στην συνέχεια την παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Η παρέμβασή τους δεν μας θυμίζει τίποτα άλλο εκτός από την γνωστή λαϊκή ρήση “Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα”. Όπως άλλωστε γίνεται για τα περισσότερα ζητήματα. Ωστόσο βάση των μέχρι τώρα έργων και λόγων και των δύο, προκύπτουν κάποια λογικά κενά στην αποποίηση ευθυνών τόσο του ενός, όσο και του άλλου.

Αρχικά η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ κατ επέκταση ας απολογηθεί:

• Γιατί έκλεισε το τμήμα Ιχθυοκαλλιέργειας πριν από κάποια χρόνια στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας;

• Γιατί δεν προχώρησε στην δημιουργία τμήματος Οπτικής στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας;

Η δε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ας θυμηθεί ότι το κόμμα της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και ας αναζητήσει τις αιτίες της πιθανής συγχώνευσης του ΤΕΙ αρχικά στην κυβέρνησή της και στους υπουργούς της και ύστερα στις διοικήσεις των ιδρυμάτων.

Ρωτάμε και τις δύο νεολαίες:

• Μπορεί να μιλάμε για ομαλή λειτουργία τμήματος και δήθεν “ανωτατοποιήσεις” ή «πανεπιστημονοποίηση» των ΤΕΙ χωρίς κρατική χρηματοδότηση;

• Μπορεί η εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά (που και οι δυο υλοποιείτε κατά γράμμα) που ουσιαστικά παραδίδει την παιδεία σε χορηγούς να διασφαλίσει την ύπαρξη τμημάτων;

• Μήπως τελικά δεν νοιάζεστε και τόσο για τους σπουδαστές και το βασικό κριτήριο για τις συγχωνεύσεις τμημάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι η εξοικονόμηση πόρων με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων αλλά και την ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς εν αντιθέσει των κοινωνικών και επιστημονικών αναγκών;

ΔΕΝ “ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ” ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ! ΤΑ ΚΑΒΓΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΜΑΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ!



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ. · ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ. Οι σπουδαστές όλων των ετών που τώρα σπουδάζουν να έχουν το ίδιο ενιαίο πτυχίο, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και εμπόδια. Να μην προστεθούν νέα μαθήματα, να αναγνωριστούν όλα όσα έχουν περάσει. Να παρθούν μέτρα για τους αποφοίτους των σχολών, να αντιστοιχηθούν τα πτυχία τους χωρίς επιπλέον όρους και προϋποθέσεις.

·ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ. Με ευθύνη των τμημάτων να δίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα συγγράμματα για να μάθουμε το αντικείμενό μας. Με ευθύνη του τμήματος να φωτοτυπούνται δωρεάν όλες απαραίτητες σημειώσεις που χρειάζονται για να διαβάσουμε και να δώσουμε τα μαθήματά μας. Σταθερή ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εργαστηριακού εξοπλισμού και υποδομών. Κατασκευή νέων σύγχρονων κτιριακών υποδομών και μέχρι τότε μεταφορά σε άλλους χώρους με ευθύνη του κράτους.

·ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Άμεση πρόσληψη καθηγητών πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, να ξεκινούν κατευθείαν τα μαθήματα χωρίς καθυστερήσεις λόγω ελλείψεων.

·ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ Με ευθύνη των διοικήσεων όλοι οι σπουδαστές να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

·ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΕΣΤΙΩΝ, ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. · ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.


Ανακοίνωση της ΚΝΕ Ηγουμενίτσας για τον “ψεύτικο καβγά” μεταξύ ΟΝΝΕΔ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΕΙ Ανακοίνωση της ΚΝΕ Ηγουμενίτσας για τον “ψεύτικο καβγά” μεταξύ ΟΝΝΕΔ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΕΙ  Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.