Η βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η ταινία « Ζωγραφίζοντας στην Θεσπρωτία του Ομήρου», της Δ2 τάξης Δ. Σ. Γραικοχωρίου βραβεύτηκε στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Το βραβείο απένειμε ο Μάριος Κάτσης , Βουλευτής Θεσπρωτίας . Εκ μέρους του σχολείου παρέλαβαν με χαρά και συγκίνηση το βραβείο οι μαθητές και η δασκάλα τους ,Ελένη Καλαμπάκα .Την Βράβευση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος.

Την τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται» οργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης τιμώντας τη δημιουργικότητα παιδιών και εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο…

Τα βραβευμένα έργα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης (www.i-create.gr) και στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΔΙΣΥ www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με αφορμή την ΟΔΥΣΣΕΙΑ ,δημιουργήσαμε μια ταινία , συνυφαίνοντας στοιχεία από τον μινωικό και τον μυκηναϊκό κόσμο .Στις ρίζες μας ανακαλύψαμε μικρά διαμαντάκια στην γραφή, στον λόγο στην μουσική στον χορό και στην ζωγραφική . Στοιχεία που δείχνουν την συνέχεια της πολιτισμικής μας ταυτότητας και δίνουν το στίγμα τους στον παγκόσμια πολιτισμό.

Δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσο το διασκεδάσαμε, άλλωστε αυτό φαίνεται από την ταινία ,αλλά …. αυτό που χρειάζεται επισήμανση είναι ότι δημιουργήσαμε ομαδικά.

Εμπνεόμενοι πάντα από το τραγούδι των Σειρήνων που άκουσε ο Οδυσσέας ….απλώνουμε το πανί στη ΓΝΩΣΗ και στη Φαντασία. Εμπνεόμενοι από την Οδύσσεια του Καζαντζάκη τραβάμε το κουπί με πείσμα και αρετές για το ιερό δικαίωμα κάθε παιδιού στη Δημόσια Δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ.

Κι όπως …λέει , ο παππούς ο ΟΜΗΡΟΣ

Τέρμα ο πόλεμος

ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ

ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ

Ο λόγος ανήκει στα παιδιά, αλλά θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο ότι η ταινία αυτή είναι δημιούργημα παιδιών του δημοσίου σχολείου, η ύπαρξη του οποίου απειλείται σοβαρά, και εάν η απειλή αυτή εξελιχθεί θα βρεθούμε να αγωνιζόμαστε, όχι για το δικαίωμα των παιδιών στην δημόσια παιδεία, αλλά για το δικαίωμα στα δικαιώματα.

0ι μαθητές

ΙΑΣΟΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ, ΜΥΡΤΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΛΩΛΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΙΓΓΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΖΑΝΗ,, ΖΕΝΙΑ ΚΟΤΣΩΝΗ, ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΕΖΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΑΜΑΝΤΗ

Η δασκάλα
ΕΛΕΝΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 
 
Η βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό (+ΒΙΝΤΕΟ) Η βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.