ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ



Το Δ.Σ. της Κίνησης ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ συνήλθε εκτάκτως σήμερα στο Βουτσαρά μετά τη λήξη της ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε η επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων του Δήμου Ζίτσας σχετικά στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. 
Τόσο σήμερα, όσο και στην αντίστοιχη συνάντηση χτες στο Ζαγόρι, οι ομιλητές παρουσίασαν τα προβλήματα και της επιπτώσεις που θα έχει το εγχείρημα αυτό στα υπόγεια και επιφανειακά ύδατα, στο περιβάλλον, την υγεία και την οικονομία της περιοχής.
Ζητάμε την ανάκληση των αποφάσεων των Δ.Σ. των Δήμων Ζίσας και Πωγωνίου για αδειοδότηση των σεισμικών ερευνών στις δημοτικές εκτάσεις των Δήμων και την επανεξέταση του ζητήματος μετά την πλήρη και σφαιρική ενημέρωση όλων των δημοτών.
Η θέση της Κίνησης ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο είναι αρνητική. 



Ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά και παίρνοντας σοβαρά υπόψη τις τρομακτικές επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο για την περιοχή μας, αλλά και γενικότερα, σε μια εποχή που παγκοσμίως αναζητείται η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τους υδρογονάνθρακες δηλώνουμε πως η ανάπτυξη της Ηπείρου χρειάζεται να βασιστεί στα στρατηγικά της πλεονεκτήματα που είναι το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον, τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της και ο εναλλακτικός τουρισμός. 
Αυτό που χρειάζεται είναι μια πολιτική που θα στηρίξει τα παραπάνω κι όχι να επικρατήσει μια παρωχημένη αντίληψη για εξόρυξη υδρογονανθράκων που ούτε οι κάτοικοι θα κερδίσουν, αλλά και το περιβάλλον και οι παραγωγικές δραστηριότητες θα γνωρίσουν ανεπανόρθωτες καταστροφές. Άλλοι θα ωφεληθούν και στα μέρη μας θα μείνουν τα μνημεία καταστροφής της εξορυκτικής δραστηριότητας.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος 
Μίτσης Παναγιώτης
Η Γραμματέας 
Μπαλάφα Κατερίνα


 
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.