Συνέντευξη με τον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Ανέστη Χανδρινό




Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να διεκδικήσετε την θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας; 
1. Η ενασχόληση μου με τα επαγγελματικά με έφερε μπροστά στο να διεκδικήσω τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο θεατές στα όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι υποχρέωσή μας να ασχοληθούμε με τα κοινά προβλήματα και ειδικά νέοι άνθρωποι επαγγελματίες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Γιατί οι επαγγελματίες της Θεσπρωτίας να επιλέξουν τους υποψηφίους του δικού σας συνδυασμού και όχι τους αντιπάλους σας; Που πιστεύετε ότι υπερτερείτε έναντι των αντιπάλων σας.
Εμείς δεν θεωρούμε τους συναδέλφους ως αντιπάλους, έχουμε όμως καινούριους τρόπους επαφής και κοινή πεποίθηση, πέρα από την ανάπτυξη υπηρεσιών και δράσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Η μέχρι τώρα επιμελητηριακή πολιτική έκανε τον Θεσπρωτό επιχειρηματία να αδιαφορήσει. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μια νέα ώθηση στο Επιμελητήριο που να συμβαδίζει με τις νέες απαιτήσεις των δύσκολων καιρών. Θέλω μαζί με όλους τους επιχειρηματίες να καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει και όχι αυτό που περισσεύει.

Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέξατε τους υποψηφίους του συνδυασμού σας
Το επαγγελματικό και κοινωνικό ήθος, η διάθεση για προσφορά και η ανιδιοτελής προσέγγιση των προβλημάτων να δώσουμε μια προοπτική σε εμάς και στον τόπο μας, μας έκαναν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να οδηγήσουμε την πορεία της αναγέννησης της τοπικής μας οικονομίας.

Πως ακριβώς οραματιζόσαστε τη λειτουργία του επιμελητηρίου στην σύγχρονη ηλεκτρονική και διαδικτυακή εποχή που ζούμε;
Οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο επιμελητήριο με δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών που θα παρέχει νέους και αποδοτικούς τρόπους επικοινωνίας, για τις επιχειρήσεις-μέλη μας, τους οποίους θα αναφέρουμε και στο πρόγραμμά μας. Όμως σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί ο σύγχρονος τρόπος επαφής να αποτελεί άλωθι για την οργάνωση διαφόρων και πολυποίκιλων ημερίδων που γίνονται για ‘το θεαθήναι’ και όχι για την πραγματική υποστήριξη των μελών του Επιμελητηρίου.

Την υποψηφιότητά σας την στηρίζει κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;
Εμείς έχουμε ένα διακομματικό ψηφοδέλτιο το οποίο αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα του επαγγελματικού μας χώρου. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι στο δικό μας συνδυασμό προέρχονται από ένα ευρύτατο πολιτικό, κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό φάσμα. Οι εκλογές στο Επιμελητήριο αφορούν τον κάθε επαγγελματία ξεχωριστά, ασχέτως σε ποιο κόμμα ανήκει ή ποιο κόμμα ψηφίζει. Άλλωστε ψηφίζουμε με κριτήριο τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν καλύτερα στο επιμελητηριακό θεσμό και είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε υποστήριξη

Στην περίπτωση που ο συνδυασμός επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές, υπάρχει τρόπος και διάθεση για συνεργασία με τους εκλεγμένους του αντίπαλου συνδυασμού;
Βεβαίως θα επιδιώξουμε κάθε συνεργασία, με δεδομένο ότι θα αποβλέπει στην διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων που είναι κοινά και δίνει προοπτική στον τόπο μας και στον νομό μας με μία κοινή προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργίας του Επιμελητηρίου, σε αυτήν την κρίσιμη εποχή για τον τόπο μας. Μακάρι όμως από την μεριά τους να σκεφτούν ώριμα την επόμενη μέρα των εκλογών.


Συνέντευξη με τον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Ανέστη Χανδρινό Συνέντευξη με τον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Ανέστη Χανδρινό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 03, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.