Η συμμετοχική ομάδα πολιτών Θεσπρωτίας για την βελτίωση της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρεβέζης και η θέση ¨Γωνιά¨ του Δ. Ηγουμενίτσας




Ως Συμμετοχική ομάδα πολιτών Θεσπρωτίας μας έχει απασχολήσει το θέμα της βελτίωσης της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Πρεβέζης και ειδικότερα το τμήμα από Ηγουμενίτσα έως Πλαταριά. Είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία από την κατασκευή της Α φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας και παρατηρούμε ότι ακόμη και σήμερα επανέρχονται προς συζήτηση στο ΔΣ Ηγουμενίτσας.

Όπως είναι γνωστό και ορατό από την πόλη μας, στα τμήματα όπου έγινε η βελτίωση με την συγκεκριμένη μελέτη, η αλλοίωση του τοπίου είναι ορατή μέχρι και σήμερα, παρόλο που έχει περάσει σχεδόν μια δεκαπενταετία από την αποκατάσταση του. Στο δε τμήμα της εθνικής οδού πάνω από το κάμπινγκ Καλάμι έχει γίνει η λήψη των αδρανών υλικών και δεν έχει γίνει καν βελτίωση του δρόμου ούτε η αποκατάσταση του τοπίου.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη μελέτη έγινε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εκάστοτε κατασκευάστριας εταιρείας του λιμένα όπως φαίνεται και από την απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ. με αρ. πρωτ. 70242/10-04-1994 παρ.18 προς το ΤΕΕ Τμήμα Ηπείρου όπου προτεραιότητα έχει η λήψη αδρανών υλικών για την κατασκευή του λιμανιού και όχι η βελτίωση του οδικού δικτύου.



Επιπλέον θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε την γνωμοδότηση της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου του Δήμου Ηγουμενίτσας (10/14-02-2012) η οποία ΔΕΝ εγκρίνει το μέγεθος των προτεινόμενων εκσκαφών και την κατασκευή τρανσερας στην θέση «Γωνιά» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Επίσης με την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού και την σύνδεση της με την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας στον κόμβο Καρτερίου, ο κύριος όγκος των οχημάτων εξυπηρετείται από αυτό το τμήμα και όχι από την οδό Ηγουμενίτσας –Πλαταριάς.

Εν κατακλείδι ως Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών είμαστε αντίθετη σε οποιοδήποτε εκσκαφή στην θέση «Γωνία» του Δήμου Ηγουμενίτσας και προτείνουμε την βελτίωσή του συγκεκριμένου τμήματος με άλλες μεθόδους που δεν θα προκαλούν οπτική όχληση προς την πόλη, όπως είναι η στρώση νέου ασφαλτοτάπητα, η χρήση αντιολισθητικών υλικών, η βελτίωση της σήμανσης, ο φωτισμός του δρόμου και άλλες.

Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας

Η τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης
Βαρβέλης Άγγελος
Δημητρίου Βασίλειος
Παναγιώτου Πέτρος


Η συμμετοχική ομάδα πολιτών Θεσπρωτίας για την βελτίωση της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρεβέζης και η θέση ¨Γωνιά¨ του Δ. Ηγουμενίτσας Η συμμετοχική ομάδα πολιτών Θεσπρωτίας για την βελτίωση της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρεβέζης και η θέση ¨Γωνιά¨ του Δ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.