Ηπειρος: Σπέρνουν φοβίες, θερίζουμε ερημίες



Κάποιες αριστερές ¨συνιστώσες¨ βάλθηκαν αυτόν τον καιρό να ξεσηκώσουν πάλι τον κόσμο ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε περιοχές της Ηπείρου.

Θα πει κανείς γνωστό το έργο- ειδικά στη Θεσπρωτία- το έχουμε ξαναδεί με τις αντιθέσεις στη διεύλευση του Φυσικού αερίου, στα αιολικά πάρκα, στα υδροηλεκτρικά στον Καλαμά και σε πάρα πολλά άλλα που θα μπορούσαν να προσφέρουν εργασία στον κόσμο και ανάπτυξη στον τόπο. Κι αν βέβαια τους πέρναγε ούτε ο κάμπος Σαγιάδας θα υπήρχε ούτε οι ιχθυοκαλλιέργειες ούτε τίποτε που δίνει ζωή στα χωριά του κάμπου Σαγιάδας και όχι μόνο!

Γνωστό είναι επίσης πως ο Δήμος Φιλιατών- ειδικά τα ορεινά του- έχουν ερημώσει με κύρια αιτία την έλλειψη εργασίας. Κάτι τέτοιες λοιπόν θέσεις, ¨ενάντια σε κάθε μορφή ανάπτυξης¨, φαντάζουν τουλάχιστον γραφικές- από όπου κι αν προέρχονται.

Δεν ξέρω αν θυμάται κανείς πως έχουν ξαναγίνει σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή ορισμένων χωριών τις Μουργκάνας, χωρίς προβλήματα σεισμών, καταποντισμών κλπ.

Σε αυτό το σημείο θα επικαλεστώ μια επίσημη πηγή του καιρού εκείνου, τον αγαπητό μου φίλο Νίκο Τσώνη τότε Νομάρχη. Εκείνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι πως ο ίδιος είχε πει στην Κεραμίτσα: «μη φεύγετε ο τόπος κρύβει υδρογονάνθρακες, κρύβει πλούτο»!

Στόχος αυτού του σχόλιου είναι να ειπωθεί μια ακόμη γνώμη και να προκληθεί διάλογος, γιατί θεωρούμε το ζήτημα μείζων για την επιβίωση του τόπου.

Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα αλλιώς γιατί χανόμαστε…

ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ 



 

Ηπειρος: Σπέρνουν φοβίες, θερίζουμε ερημίες Ηπειρος: Σπέρνουν φοβίες, θερίζουμε ερημίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.