Έκθεση φωτογραφίας της Π.Ε Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών”



Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στα πλαίσια των εορτασμών για τα 105 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου καθώς επίσης και της πρόσφατης ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων ως προστάτη των Ευζώνων , διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” της Δήμητρας Χατζηαδάμ , στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας “Πάνθεον” και σας προσκαλούμε στα εγκαίνια το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:30.

Η καταξιωμένη φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ συνεχίζοντας την πορεία της στην Ελληνική επικράτεια , παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ηγουμενίτσα το έργο της που καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων , την δύσκολη εκπαίδευση τους , τις ιδέες και τα συναισθήματά τους , καθώς επίσης και την παραδοσιακή στολή τους που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα. Αποτελείται από 6 βασικά έργα σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρων και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων.



Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητες τους. Ο Εύζωνας ταυτίζεται με την ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια , αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους.

Καθημερινά θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση από την καλλιτέχνη για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν σχολεία, σύλλογοι και διάφορες ομάδες ενηλίκων.

Η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.

Φορέας οργάνωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. (http://www.thesprotia.gr/).

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ANEK LINES. www.anek.gr/

Διάρκεια έκθεσης: 17 έως 25 Φεβρουαρίου 2018

Χώρος: Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας “ Πάνθεον”, Εθ. Αντιστάσεως 44.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Κυριακές 10:00 -14:00 ,

Ξεναγήσεις καθημερινά: 11:30 & 18:30 .

Η είσοδος είναι ελεύθερη


Έκθεση φωτογραφίας της Π.Ε Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” Έκθεση φωτογραφίας της Π.Ε Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.